Antena Meniu Search
x

Refugiați pe bandă rulantă

Criza refugiaţilor se adânceşte de la o zi la alta. Autorităţile ungare abia mai fac faţă numărului mare de oameni care intră în ţară, iar pe cei cu bilete cumpărare i-au lăsat să ia trenurile de la Budapesta spre Munchen

Vezi și

Criza refugiaţilor se adânceşte de la o zi la alta. Autorităţile ungare abia mai fac faţă numărului mare de oameni care intră în ţară, iar pe cei cu bilete cumpărare i-au lăsat să ia trenurile de la Budapesta spre Munchen. 

Austria, în schimb, ţară vecină, a impus controale drastice, după ce au descoperit pe autostradă camionul cu 71 de imigranţi morţi. Cozile de camioane la graniţă se întind pe zeci de kilometri.

După haosul şi îmbulzeala de ieri din gara din Budapesta, unde imigranţii au cerut să fie lăsaţi să urce în trenurile spre Germania, astăzi autorităţile ungare au ridicat restricţiile. Toţi cei care aveau bilete de tren au fost lăsaţi să urce în vagoane cu destinaţia Austria şi Germania. În total cam 2000 de refugiaţi în ultimele 24 de ore. Tensiunea a atins cote alarmante, când un tren cu 400 de imigranţi a fost oprit de autorităţile austriece. Pentru că oamenii nu aveau acte în regulă necesare călătoriei.

Naţionalităţile celor 5 traficanţi de persoane nu au fost momentan dezvăluite, dar de când s-a declanşat exodul refugiaţilor, 26 de români au fost arestaţi în total. Cel puţin un român a primit în Ungaria o condamnare de un an şi jumătate de închisoare pentru trafic de persoane. Un proces cu sentinţă definitivă care a durat doar câteva zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Refugiați pe bandă rulantă