Antena Meniu Search
x

Refugiații din Ungaria, lăsați să plece cu trenurile spre țările din Vest

Revolta refugiaţilor din Ungaria a deschis graniţele spre Vest. Iar reţele de socializare funcţionează ca ghid de călătorie pentru imigranţii care vor să ajungă în Austria şi Germania

Vezi și

Revolta refugiaţilor din Ungaria a deschis graniţele spre Vest. Iar reţele de socializare funcţionează ca ghid de călătorie pentru imigranţii care vor să ajungă în Austria şi Germania. 

Depăşiţi de situaţie, ungurii au dat drumul la trenuri şi autocare. Ca să prindă aceste curse, refugiaţii s-au mobilizat între ei prin sms-uri şi mesaje pe Twitter. În Austria, astăzi ar fi intrat 10 mii de refugiaţi iar la Munchen, în Germania, primul tren cu migranţi a ajuns la orele amiezii.

Fericiţi şi uşuraţi că sunt liberi să plece, refugiaţii s-au lovit de noi probleme, o dată ce autorităţile ungare au decis să dea drumul trenurilor şi autobuzelor spre graniţa cu Austria.

Salvarea celor dezorientaţi dar cu telefoane inteligente în posesie a venit prin intermediul reţelelor de socializare. Acolo au vorbit refugiaţii între ei, s-au sfătuit şi au putut ajunge la timp la trenuri şi autobuze.

Localnicii din Budapesta chiar au împărţit haine şi fructe refugiaţilor. Libertate şi ajutor pentru migranţi înseamnă, însă, ţările din Vest. Aproximativ 6.500 de refugiati au ajuns în Austria, de aseară, de când Ungaria a început să-i transporte la graniţă. Alte câteva sute au ajuns la Munchen, în Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Refugiații din Ungaria, lăsați să plece cu trenurile spre țările din Vest