Antena Meniu Search
x

Regina Elisabeta a Doua a împlinit 88 de ani! Britanicii au sărbătorit-o cu salve de artilerie

Britanicii şi-au sărbătorit suverana, regina Elisabeta a Doua, care a împlinit 88 de ani. Zeci de salve de artilerie au celebrat evenimentul la Turnul Londrei şi într-unul din parcurile oraşului

Vezi și

Garda regală a defilat prin Londra, spre bucuria localnicilor mari şi mici, urmată de călăreţii Regimentului Regal de Artilerie, în ţinută de paradă. Militarii şi-au instalat tunurile într-un parc al oraşului, pentru cele 41 de salve de salut.

La Turnul Londrei au răsunat, însă, 62 de salve: 21 pentru ziua de naştere a suveranei, 20 pentru că Turnul este un palat regal şi încă 21 pentru a onora o veche tradiţie: pentru a-şi arăta intenţiile paşnice, navele care intrau în portul Londrei făceau schimb de lovituri de tun, fără muniţie, cu apărătorii oraşului.

Ca de obicei, Ziua Reginei va fi sărbătorită oficial, într-un cadru mai grandios, în luna iunie, când suverana va primi onorul gărzii. Elisabeta a Doua va împlini, atunci, 61 de ani de la ucrarea pe tron. După regina Victoria, ea este al doilea cel mai longeviv monarh britanic din istorie. Dar vârsta şi vremurile nu i-au afectat optimismul, aşa cum o dovedeşte noul portret oficial din care-şi întâmpină supuşii cu un zâmbet larg şi prietenos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Regina Elisabeta a Doua a împlinit 88 de ani! Britanicii au sărbătorit-o cu salve de artilerie