Antena Meniu Search
x

Regina Elisabeta a Doua împlineşte 89 de ani

Regina Elisabeta a Doua împlineşte, astăzi, 89 de ani. E o aniversare eclipsată, într-o oarecare măsură, de aşteptata venire pe lume a celui de-l adoilea strănepot al său

Vezi și

Regina Elisabeta a Doua împlineşte, astăzi, 89 de ani. E o aniversare eclipsată, într-o oarecare măsură, de aşteptata venire pe lume a celui de-l adoilea strănepot al său

Potrivit tradiţiei britanice, aniversarea suveranei este sărbătorită, oficial, în luna iunie. Totuşi, ziua reginei va fi salutată cu zeci de salve de tun la Londra şi la castelul Windsor. 

La 89 de ani, Elisabeta a Doua e la un pas să împartă cu regina Victoria performanţa de a fi cel mai longeviv monarh britanic. Se află pe tronul Marii Britanii de 62 de ani, cu doar un an mai puţin decât ilustra ei predecesoare. 41 de salve de tun vor răsuna azi din Hyde Park, urmate de saluturi similare lansate din parcul Windsor şi Turnul Londrei.

Elisabeta a doua este născută pe 21 aprilie dar, în mod tradiţional, festivităţile oficiale au loc în iunie, când are loc defilarea infanteriei britanice. Anul acesta, aniversarea este cu atât mai specială cu cât, în orice clipă, Elisabeta ar putea deveni şi străbunică pentru a doua oară. Iar venirea pe lume a celui de-al doilea copil al lui William şi Kate mai fură puţin din atenţia acordată evenimentului.

Vârsta remarcabilă nu a împiedicat-o pe regină să ia parte la o serie de angajamente publice în acest an. A fost prezentă la numeroase ceremonii care au marcat împlinirea a 100 de ani de la începutul primului Război Mondial. Iar luna trecută l-a primit la Buckingham pe preşedintele Mexicului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Regina Elisabeta a Doua împlineşte 89 de ani