Meniu
Search
x

Regina Marii Britanii: ”Dacă rămânem uniți și hotărâți, vom învinge”

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a transmis națiunii un mesaj în despre criza provocată de pandemia de coronavirus. ”Dacă rămânem uniţi şi hotărâţi, vom învinge”, a spus suverana britanică.

De Redactia Observator la 06.04.2020, 02:36
Vezi și
  • ”Ne vom întâlni din nou”.
  • Măsuri drastice pentru discurs.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a transmis națiunii un mesaj în despre criza provocată de pandemia de coronavirus. ”Dacă rămânem uniţi şi hotărâţi, vom învinge”, a spus suverana britanică.

Discursul special către națiune a fost înregistrat la Castelul Windsor și transmis duminică seară de televiziunile britanice, la ora locală 20.00 (ora României 22.00).

“Vreau să le mulţumesc tuturor celor din sistemul naţional de sănătate, precum şi îngrijitorilor şi celor care au roluri esenţiale, care îşi continuă îndatoririle de zi cu zi în afara casei pentru a ne ajuta pe noi toţi. Sunt sigură că naţiunea va fi alături de mine în a vă asigura că tot ce faceţi este apreciat şi că fiecare oră a muncii voastre grele ne aduce mai aproape de revenirea la vremuri mai normale”, a spus regina.

”Uniți și hotărâți”

Elisabeta a II-a i-a încurajat pe britanici să rămână în case și să respecte măsurile de prevenție.

”Vreau să le mulţumesc şi celor care stau acasă, astfel ajutând la protejarea celor vulnerabili şi scutirea familiilor de durerea deja simţită de cei care au pierdut oameni iubiţi. Împreună înfruntăm această boală şi vreau să vă asigur că dacă rămânem uniţi şi hotărâţi, atunci o vom învinge”, a spus regina

Măsuri speciale pentru discurs

Discursul a fost înregistrat în camera White Drawing din Castelul Windsor, însă doar după ce echipa medicală stabilit protocoalele privind regulile de prevenție și distanțare socială, pentru ca regina să fie protejată.

Astfel, în încăpere a putut fi prezent doar un cameraman, care a purtat mănuși și mască. Ceilalți din staff-ul tehnic al transmisiei au lucrat dintr-o cameră separată, folosindu-se de monitoare și microfoane.

“Şi deşi autoizolarea poate fi dificilă uneori, mulţi oameni de toate credinţele şi fără credinţă descoperă că aceasta prezintă oportunitatea de a încetini, a se opri şi a reflecta, în rugăciune sau meditaţie. Îmi aminteşte de primul meu discurs transmis, în 1940, ajutată de sora mea. Le-am vorbit de aici, de la Windsor, copiilor care au fost evacuaţi din casele lor şi trimişi în alte părţi pentru siguranţa lor. Astăzi, din nou, mulţi vor avea sentimentul dureros al separării de cei iubiţi. Dar acum la fel ca atunci, ştim în interiorul nostru că este ceea ce trebuie să facem”, a spus regina în discurs.

”Ne vom întâlni din nou”

Aceasta a fost una dintre rarele alocuțiuni pe care regina britanică le-a adresat națiunii în cei 68 de ani de domnie. Astfel de mesaje au fost transmise în momente de mare încărcătură, așa cum s-a întâmplat la Războiul din Golf în 1991 sau la moartea Prințesei Diana, în 1997.

La finalul discursului, mesajul încurajator al reginei a rezonat și cu o melodie din cel de-al Doilea Război Mondial, We will meet again (Ne vom întâlni din nou), al cântăreței britanice Dame Vera Lynn.

“Am mai avut vremuri grele înainte, dar de această dată este diferit. De această dată suntem uniţi cu toate naţiunile de pe glob într-un efort comun, folosind progresele ştiinţifice şi compasiunea noastră instinctive pentru a vindeca. Vom reuşi. Şi succesul ne va aparţine tuturor. Ar trebui să ne consoleze gândul că, în timp ce am putea avea încă multe de îndurat, zilele bune se vor întoarce: vom fi din nou cu prietenii noștri, vom fi din nou cu familiile noastre, ne vom întâlni din nou”, a transmis suverana britanică.

Regina Elisabeta se află de două săptămâni la Castelul Windsor. Ca o măsură de precauție, ea s-a mutat de la Palatul Buckingham cu o săptămână mai devreme decât era prevăzut. În mod obișnuit, regina locuiește la Windsor în perioada Paștelui însă, potrivit Sky News, e de așteptat ca ea să rămână acolo și după sărbători.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Regina Marii Britanii: ”Dacă rămânem uniți și hotărâți, vom învinge”