Antena Meniu Search
x

Cristian Mungiu va primi o decoratie din partea Guvernului de la Paris

Recunoasterea internationala si respectul lumii filmului conteaza mai mult decat o satira cu marionete. Ironizat de un post de televiziune din Franta, regizorul Cristian Mungiu va primi o decoratie din partea Guvernului de la Paris

Vezi și

Luat in ras chiar la debutul festivalului unde a obtinut trei trofee, regizorul Cristian Mungiu a ales sa nu dea prea mare importanta emisiunii. Parodia neinspirata si nici macar originala a francezilor de la Canal Plus inseamna prea putin fata de recunoasterea de care stie ca are parte in Franta. "Nu e cazul sa consideram ca francezii - in general - ne detesta sau ne nedreptatesc. E vorba doar de folosirea intr-o emisiune de umor a unui stereotip despre romani", a declarat regizorul.

Diplomata a fost si actrita Cosmina Stratan, premiata anul trecut la Cannes pentru rolul din filmul lui Cristian Mungiu, "Dupa dealuri": "Ambasadorul Frantei in Romania a fost revoltat de satira celor de la Canal Plus".

"Il cunosc personal pe Cristian Mungiu si il apreciez foarte mult. Sunt de parere ca a-l prezenta drept un cersetor este complet deplasat", a declarat Philippe Gustin, ambasadorul Frantei in Romania.

Regizorul roman va juriza peliculele din competitia oficiala a festivalului, alaturi de Steven Spielberg sau Nicole Kidman. Luni Mungiu va fi decorat, chiar la Cannes, de ministrul francez al Culturii, devenind Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cristian Mungiu va primi o decoratie din partea Guvernului de la Paris