Antena Meniu Search
x

Replici dure la prima dezbatere Donald Trump- Joe Biden

Timp de 90 de minute, Universitatea din Cleveland a devenit scena celei mai acide dezbateri prezidenţiale din istoria modernă a Statelor Unite.

de Redactia Observator

la 02.11.2020, 15:30

Vezi și
  • Mărul discordiei a fost criza sanitară, un subiect fierbinte pe care Trump a încercat să îl ocolească.
  • Cu peste 200.000 de decese, Biden a lansat atacuri dure referitoare la felul în care liderul de la Casa Albă a gestionat criza.

Cotat cu 8 procente în spatele lui Joe Biden, în sondajele americane, tactica lui Donald Trump a fost să își creioneze adversarul politic drept o persoană inaptă fizic şi psihic pentru funcția de preşedinte.

Mărul discordiei a fost criza sanitară, un subiect fierbinte pe care Trump a încercat să îl ocolească. Cu peste 200.000 de decese, Biden a lansat atacuri dure referitoare la felul în care liderul de la Casa Albă a gestionat criza. Totul în conextul în care acesta a fost acuzat că a ascuns gravitatea virusului în februarie şi a militat împotriva purtării măştilor.

Schimburile de replici dure şi jignirile nu s-au limitat însă doar la temele de pe agenda politică. Comparat cu un huligan care se ia de colegii lui, Donald Trump s-a legat chiar de fiul cel mic a lui Joe Biden, Hunter, pe care l-a catalogat un drogat. Încercând să atragă electoratul de partea sa, Trump nu a ezitat nicio secundă să îl contrazică pe candidatul democrat. L-a întrerupt chiar de 73 de ori. Şi nu doar pe el. Ci şi pe moderatorul Chris Wallace, care a fost acuzat că a pierdut controlul asupra dezbaterii.

Un al subiect sensibil de pe agenda discuţiilor a fost plata taxelor la stat. Cu doar două zi înainte de prima dezbatere, cotidianul New York Times a dezvăluit că Donald Trump nu ar fi plătit niciun impozit pe venit în 10 din ultimii 15 ani. Iar în 2016, anul în care a preluat mandatul, ar fi plătit doar 750 de dolari. Trump a respins însă acuzaţiile şi a declarat că a plătiti milioane de dolari la stat.

Cu un avans între 8 şi 10 procente în sondajele americane, Joe Biden a fost cotat învingător în prima dezbatere prezidenţială. Calendarul campaniei mai prevede însă încă două confruntări până la alegerile din noiembrie. A doua confruntare va avea loc pe 15 octombrie, iar cea de-a treia o săptămână mai târziu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Replici dure la prima dezbatere Donald Trump- Joe Biden