Restaurant pe jumătate virtual
Ca să ţină pasul cu tehnologia tot mai la modă în China, patronul unui restaurant le oferă clienţilor din Beijing o experienţă culinară rapidă şi practică. În localul lui nu există chelneri sau casieri.
Ca să ţină pasul cu tehnologia tot mai la modă în China, patronul unui restaurant le oferă clienţilor din Beijing o experienţă culinară rapidă şi practică. În localul lui nu există chelneri sau casieri. Comanda se face printr-o aplicaţie smartphone. Iar clientul îşi preia mâncarea imediat ce e gata. De preparat, o prepară bucătari profesionişti. La ei, patronul încă nu a renunţat.
E ora prânzului la Beijing, iar oamenii se întâlnesc la masă cu colegii şi prietenii. Am descoperit că acest restaurant oferă o experienţă culinară inedită.
Nu meniul este cel care face diferenţa între acest restaurant şi altele de acelaşi tip din Beijing, sau chiar din întreaga Chină.
Primul lucru pe care îl observi în acest restaurant este că nu există chelneri.
- Regele Spaniei a apărut bronzat, cu urme de ochelari, la un forum din Madrid. Fusese la schi în Formigal
- Atacul cu cuțitul din Amsterdam ar fi avut motivație teroristă. Cine sunt victimele ucraineanului din Doneţk
- Rusia spune că nu poate accepta planul SUA de a soluționa războiul din Ucraina, Trump e convins că Putin va semna...
- Paros şi Mykonos, sub cod roşu de inundaţii. A plouat într-o zi cât pentru o lună. Șuvoaiele au acoperit...
- Al patrulea soldat american dispărut în Lituania a fost găsit mort, la o zi după descoperirea camarazilor săi
Chelnerii au fost înlocuiţi cu o aplicaţie. Una care face, extrem de rapid, toate demersurile pe care, în mod normal, le-ar face cei care servesc clienţii. Prezintă meniul, dă detalii despre preparate şi face recomandări în funcţie de specialităţile şi de promoţiile zilei.
De fapt, localul este ca un fel de împinge-tava tehnologizat. Clientul îşi ia singur comanda, după ce bucătarii şi-au terminat treaba.
În acest local există patru de "Nu". Nu avem chelneri, nu avem casier, nu avem vânztori şi nu avem buctar şef.
Patronul spune că a făcut asta ca să ţină pasul cu dezvoltarea tehnologică din China.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰