Antena Meniu Search
x

Revelion 2018: Anul Nou, primit cu petreceri şi focuri de artificii gigantice în marile oraşe ale lumii

Planeta a intrat deja în anul 2018. Prima şampanie s-a deschis în insula Kiribati, aflată în Oceanul Pacific.

Vezi și

Planeta a intrat deja în anul 2018. Prima şampanie s-a deschis în insula Kiribati, aflată în Oceanul Pacific. În marile oraşe ale lumii, Anul Nou a fost sărbătorit cu muzică, dans, jocuri de lumini şi mai ales focuri de artificii uriaşe.

La finalul numărătorii inverse, un foc de artificii spectaculos a marcat noul an în Noua Zeelandă. Una dintre primele ţări care au intrat în 2018.

Două ore mai târziu, zeci de mii de petrecăreţi din Australia au spus: "La mulţi ani 2018!" Ca întotdeauna, portul Sydney a fost cadrul unui uluitor spectacol de artificii. 

În Yokohama, al doilea oraş ca mărime din Japonia, sute de persoane au sărbătorit Revelionul la un mare acvariu. Bineînţeles, nici aici nu au lipsit artificiile.

Regimul din Coreea de Nord a ţinut să arate că stăpâneşte şi tehnologia rachetelor luminoase, nu doar a celor balistice care au înspăimântat lumea.      < am încercat să evit cuvântul artificii... >

Un spectacol muzical însoţit de artificii a sărbătorit noul an în portul din Hong Kong. Iar la Beijing, 2018 a fost primit cu dansuri şi cântece, în preajma unui important monument istoric al oraşului.

Mii de oameni s-au adunat lângă turnurile gemene din capitala Malaeziei pentru a admira focul de artificii din prima noapte a anului.

În Dubai, turnul Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, a devenit fundalul unui impresionant spectacol luminos. Acesta a înlocuit artificiile, la care s-a renunţat din motive de securitate.

Numeroşi locuitori ai Moscovei au sărbătorit, ca de obicei, Revelionul în stradă, deşi vremea a fost cu totul neobişnuită pentru Rusia: o ploaie rece şi neplăcută a luat locul zăpezii. 

La Atena, localnicii şi turiştii au întâmpinat Anul Nou într-un decor unic, la poalele Acropolei. Sute de mii de oameni s-au distrat în voie, ca de obicei, lângă poarta Brandenburg din Berlin, unde se luaseră măsuri deosebite de protecţie împotriva unui eventual atac terorist.

La Paris, focul de artificii de la Arcul de Triumf a fost la un pas să fie anulat de teama unei furtuni, dar până la urmă mulţimea s-a putut bucura de spectacolul aşteptat. Locuitorii Barcelonei au lăsat la o parte disputa legată de independenţa Cataloniei pentru a admira un senzaţional foc de artificii.

La Londra, deşi este în reparaţii, celebrul orologiu din turnul Parlamentului, Big Ben, a anunţat, potrivit tradiţiei, trecerea în noul an. Iar una din primele petreceri de Anul Nou de pe continentul american a fost, ca de obicei, cea de pe plaja Copacabana din Rio.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Revelion 2018: Anul Nou, primit cu petreceri şi focuri de artificii gigantice în marile oraşe ale lumii