Antena Meniu Search
x

Revelion cu nămeţi în Statele Unite şi Canada

Americanii şi canadienii se pregătesc de un Revelion îngheţat. Un nou front de aer venit din Arctica va acoperi, în aceste zile, două treimi din teritoriul SUA.

Vezi și

Americanii şi canadienii se pregătesc de un Revelion îngheţat. Un nou front de aer venit din Arctica va acoperi, în aceste zile, două treimi din teritoriul Statelor Unite, deja afectate de ninsori abundente şi ger. Şi în Marea Britanie, Anul Nou va fi însoţit de o furtună violentă iar zăpada şi poleiul au adus, deja, de mai multe zile, haosul în transporturi.

În nord-estul Statelor Unite, frigul polar şi ninsorile grele au dus la anularea unor evenimente tradiţionale de Anul Nou. Vremea crâncenă a dus şi la un val de accidente, dintre care unele, soldate cu victime. Cel mai mult au de suferit persoanele fără adăpost, iar organizaţiile umanitare se străduiesc să le asigure un adăpost.

Aerul glacial nu a îngheţat însă sarcasmul lui Donald Trump, care s-a refugiat la vila sa din Florida. "Poate ne-ar prinde bine puţin din acea vestită încălzire globală", a scris preşedintele american pe Twitter. 

În ciuda faptului că 2017 se încheie pe un ger cumplit, datele NASA arată că poate fi considerat unul dintre cei mai călduroşi ani din istorie. 

Noul val de frig aşteptat în Statele Unite a cuprins deja Canada. La Toronto, mercurul nu a urcat mai sus de minus 10 grade, dar, din cauza vântului puternic, temperatura resimţită a fost de minus 23 de grade Celsius. În aceste condiţii, orice ieşire din casă devine o adevărată aventură. Gheaţa şi zăpada au acoperit şi malurile celebrei cascade Niagara, dând naştere unui peisaj fascinant pentru puţinii turişti care se încumetă să ajungă aici pe o asemenea vreme. 

Şi Marea Britanie are de suferit de pe urma ninsorii şi a gerului cărora li se va adăuga, în aceste zile, furtuna Dylan, cu rafale de vânt de 130 kilometri pe oră. Traficul aerian rămâne serios perturbat în zona Londrei dar, acum, aeroportul din oraşul scoţian Glasgow este cel mai grav afectat. Sute de pasageri au rămas blocaţi, cu orele, în terminal şi nu le-a rămas decât să-i filmeze pe lucrătorii care se chinuiau să cureţe zăpada de pe piste.

Vremea rea nu ocoleşte nici China. La Beijing şi în numeroase provincii ale ţării s-a instalat ieri o ceaţă atât de deasă, încât circulaţia rutieră a fost aproape paralizată.

În nord-estul Chinei, în schimb, gerul şi chiciura au creat o lume de basm, în care au îngheţat chiar şi cascadele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Revelion cu nămeţi în Statele Unite şi Canada