Antena Meniu Search
x

Video Rezoluţie istorică adoptată de Consiliul Europei: Rusia a fost declarată stat terorist

Rezoluţie istorică adoptată astăzi de Consiliul Europei! Rusia a fost declarată stat terorist. Pentru Ucraina, a fost a treia noapte de teroare. Drone kamikaze de fabricaţie iraniană au lovit regiunea Kievului, în timp ce rachetele ruseşti au vizat Nikolaevul. Lideri din 50 de state Occidentale s-au întâlnit la Bruxelles, şi au hotărât să trimită mai multe arme Ucrainei, în timp ce Putin şi-a reiterat ameninţările cu privire la începerea celui de-al treilea Război Mondial.

de Redactia Observator

la 13.10.2022, 22:00

Vezi și

Rachete şi drone kamikaze lovesc oraşele mari din Ucraina, omorând zeci de oameni şi distrugând sute de locuinţe. Atacurile au avut loc după ce 90% dintre membrii ONU au condamnat tentativa Rusiei de a anexa ilegal 4 teritorii ucrainene. Siria, Coreea de Nord, Belarus şi Nicaragua au fost cele 4 state care nu au susţinut condamnarea Rusiei. "Rezultatele votului sunt următoarele: pentru, 143; împotrivă, cinci; abțineri, 35. Proiectul de rezoluție A.ES/ll/L5 este adoptat", a declarat Csaba Kőrösi, președintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

NATO va continua desfăşurarea exerciţiilor nucleare anuale după programul deja stabilit

Atacurile rusești asupra rețelei energetice au afectat, din nou, centrala nucleară de la Zaporojie care a rămas, pentru câteva ore, fără curent. Între timp, ruşii acuză Ucraina de bombardarea unui bloc de civili din oraşul Belgorod şi ameninţă că astfel de evenimente pot agrava răspunsul lor pe front. Deşi ameninţările cu armele nucleare sunt din ce în ce mai dese, Occidentul îşi păstrează poziţia iniţială. "Orice atac nuclear asupra Ucrainei va atrage un răspuns, nu un răspuns nuclear, dar un răspuns foarte puternic", a declarat Josep Borrell , reprezentant al Uniunii Europene.

NATO va continua desfăşurarea exerciţiilor nucleare anuale după programul deja stabilit, insistând totuşi că acestea vor avea loc la peste 1000 de kilometri depărtare de Rusia. Astăzi au avut loc mai multe întâlniri importante, după ce ieri, președintele Volodimir Zelenski a cerut lumii să sprijine apărarea aeriană a Ucrainei. În timp ce Miniștrii de Justiție ai Uniunii Europene s-au întâlnit la Luxemburg pentru a discuta despre investigarea și urmărirea penală a crimelor de război, statele membre NATO au anunţat astăzi la Bruxelles noi livrări de arme către Ucraina.

"Ne vom intensifica sprijinul și, în special, vom oferi Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană", a declarat Jens Stoltenberg, secretar general NATO. Tot astăzi, Vladimir Putin a participat la Conferința privind interacțiunea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia. "Există o ameninţare reală de foamete şi revolte sociale răspândite, în special în ţările mai sărace. Rusia depune toate eforturile pentru a furniza produse cruciale țărilor care au nevoie de ele", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. După conferinţă, Putin a avut o întrevedere cu mai mulţi lideri, printre care şi cu omologul său Recep Tayyip Erdogan. Preşedintele turc l-a lăsat pe Putin să aştepte, aşa cum s-a întâmplat şi la întâlnirea lor din luna iulie. Varianta oficială a Kremlinului spune însă că liderul rus şi-a făcut apariţia mult mai devreme decât ora stabilită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Rezoluţie istorică adoptată de Consiliul Europei: Rusia a fost declarată stat terorist