Antena Meniu Search
x

Rhodos, insula preferată de români, a rămas fără curent și apă din cauza incendiilor

Incendiile puternice de vegetație din Rhodos care au afectat rețelele de alimentare au provocat o pană de curent și au lăsat insula fătă apă. În unele zone și serviciile de telefonie mobilă au fost întrerupte, potrivit Greek Reporter.

de Redactia Observator

la 02.08.2021, 11:22

Rhodos, insula preferată de români, a rămas fără curent și apă din cauza incendiilor
Rhodos, insula preferată de români, a rămas fără curent și apă din cauza incendiilor - Profimedia Images

Un incendiu de vegetație puternic a izbucnit, duminică, pe insula grecească Rhodos. Din cauza flăcărilor care au avariat rețeaua de alimentare, o parte din insulă a rămas fără curent electric, iar mulți localnici se plâng că nu mai au nici apă. În unele zone, se pare că și serviciile de telefonie mobilă au fost întrerupte. 

Pompierii se pregătesc să evacueze cetățenii din zonele afectate, pe măsură ce focul se extinde cu repeziciune. Autoritățile au intervenit cu două avioane și trei elicoptere pentru a arunca apă luată direct din mare peste flăcări. 

Sud-estul Europei este afectat de un val de caniculă apocaliptic, cu temperaturi între 42 și aproape 45°C, înregistrate din sudul Italiei, în Grecia, până în vestul Turciei. Este de așteptat ca valul de căldură să se intensifice în perioada următoare. Atât luni cât și marți se prognozează temperaturi de +47°C, potrivit Severe Weather Europe. 

În urma acestor estimări, au fost emise și avertismente privind incendiile de vegetație în Grecia, Turcia și Sicilia, țări deja afectate de aceste dezastre naturale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Rhodos, insula preferată de români, a rămas fără curent și apă din cauza incendiilor