Antena Meniu Search
x

Rinocer trimis în Indonezia pentru a-şi găsi perechea

Singurul rinocer de Sumatra aflat în Statele Unite va fi trimis în Indonezia, ţara de origine a speciei sale, pentru a-şi găsi. o soţie.Specialiştii americani speră că rinocerul îşi va întemeia o familie cât mai numeroasă şi va contribui, astfel, la supravieţuirea speciei, ameninţate cu dispariţia

Vezi și

Singurul rinocer de Sumatra aflat în Statele Unite va fi trimis în Indonezia, ţara de origine a speciei sale, pentru a-şi găsi. o soţie.Specialiştii americani speră că rinocerul îşi va întemeia o familie cât mai numeroasă şi va contribui, astfel, la supravieţuirea speciei, ameninţate cu dispariţia. 

În vârstă de opt ani, Harapan, alintat cu numele de Harry, este unul din cei trei rinoceri de Sumatra născuţi la grădina zoologică din Cincinnati. Deşi nu mai are, acum, alţi semeni alături de el, Harry pare să se simtă foarte bine în casa natală. Şi totuşi, el va fi trimis dincolo de Pacific deoarece numai astfel îşi poate găsi aleasa inimii.

Viitoarea viaţă de familie a lui Harapan poate fi crucială pentru supravieţuirea speciei sale. Se estimează că doar vreo sută de rinoceri de Sumatra mai trăiesc în mediul lor natural, iar alţi nouă - în captivitate, majoritatea în Indonezia. Se înţelege, astfel, de ce indonezienii nu vor să trimită în străinătate niciuna din femelele pe care le deţin. Dar specia mai are şanse: fratele mai mare al lui Harapan, Andalas, s-a transferat în Indonezia încă din 2007 şi mai târziu a devenit un tată fericit. Se speră că şi Harry îi va urma exemplul. Deocamdată, însă, rinocerul trebuie să se pregătească de marea călătorie care va dura nu mai puţin de 60 de ore, cu avionul, vaporul şi camionul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Rinocer trimis în Indonezia pentru a-şi găsi perechea