Antena Meniu Search
x

Video Risc de accident nuclear în Texas, din cauza unui uriaş incediu de vegetaţie. A fost declarată stare de dezastru

Un incendiu uriaţ de vegetaţie ar putea provoca un accident nuclear în Texas. Focul scăpat de sub control se apropie ameninţător de principala uzină de asamblare de arme nucleare din Statele Unite. Unitatea a fost închisă, iar la nivelul statului Texas a fost declarată stare de dezastru. În numai 24 de ore, unul dintre incendii și-a dublat suprafața afectată. Zeci de case şi de hectare de vegetaţie s-au făcut scrum. 

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 08:01

Vezi și

30 de focare ard necontenit de aproape 3 zile în nordul statului Texas. Cel mai mare dintre acestea - Smokehouse Creek Fire - a făcut scrum 500.000 de acri de vegetaţie. 

Risc de accident nuclear în Texas

Cei mai afectaţi au fost, însă, fermierii care s-au luptat din greu să-şi protejeze proprietăţile şi animalele. În mai multe ferme, muncitorii au fost nevoiţi să taie şi să scoată gardurile pentru a salva animalele de flăcările scăpate de sub control.  

Din motive de precauţie, principala uzină de arme nucleare din Statele Unite și-a oprit şi ea toate operațiunile.  Marți seara, Pantex şi-a trimis toţi angajaţii neesenţiali acasă, însă ieri, reprezentanţii companiei au anunţat că instalaţia este deschisă pentru operațiuni normale şi că angajaţii se vor întorce la programul lor de lucru. Într-un mesaj anterior, fabrica preciza ca toate armele şi materialele speciale se aflau în siguranţă. 

Declaraţie de dezastru pentru 60 de regiuni

Între timp, guvernatorul Texasului Greg Abbott a emis o declarație de dezastru pentru 60 de regiuni, deblocând astfel resurse pentru combaterea incendiilor. De asemenea, oficialul i-a îndemnat pe texani să ia măsuri de precauție pentru a-i păstra cei dragi în siguranță.

Vânturile puternice, temperaturile neobișnuit de ridicate și iarba uscată au alimentat, însă, flăcările care aproape şi-au dublat dimensiunile faţă de luni. Autorităţile au anunţat că, deşi 25 din cele 31 de incendii de pădure semnalate în acest stat sunt în prezent sub control, cel mai important dintre acestea rămâne în continuare necontrolat. Meteorologii le-au oferit însă un fir de speranţă texanilor şi au anunţat că ploaia le-ar putea veni în ajutor mâine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Risc de accident nuclear în Texas, din cauza unui uriaş incediu de vegetaţie. A fost declarată stare de dezastru