Antena Meniu Search
x

Robotul care a testat bunăvoinţa oamenilor

Un robot a călătorit prin toată Europa şi Canada în acest stil. Era parte dintr-un experiment menit să arate că oamenii au suflet şi că se comportă frumos şi cu tehnologia avansată, nu doar cu cei ca ei

Vezi și

Un robot a călătorit prin toată Europa şi Canada în acest stil. Era parte dintr-un experiment menit să arate că oamenii au suflet şi că se comportă frumos şi cu tehnologia avansată, nu doar cu cei ca ei. 

Un robot care a călătorit prin toată Europa şi Canada cu metoda "Ia-mă Nene" a fost distrus în călătoria lui prin Statele Unite ale Americii. Robotul era de fapt un experiment prin care creatorii lui, nişte savanţi canadieni, voiau să demonstreze că oamenii au suflet şi faţă de tehnologia avansată. Însă, faptul că robotul a fost vandalizat pe marginea unui drum, în timp ce stătea la ocazie, le-a cam dat experimentul peste cap.

Simpaticul robot a văzut toată Europa şi Canada prin bunăvoinţa oamenilor care l-au luat la ocazie. Scopul roboţelului era să determine cât mai mulţi oameni să-l observe şi să-l ajute în călătoriile sale. Şi ţelul a fost atins.

Am vrut să vedem ce pot face oamenii cu o astfel de tehnologie în faţă. Am lăsat ca ei să decidă. Ceva de genul: "Acesta e un robot neajutorat practic şi tu trebuie să-l ajuţi. El vrea să călătorească făcând autostopul dar nu se poate mişca singur."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Robotul care a testat bunăvoinţa oamenilor