Antena Meniu Search
x

Român căutat de şapte ani de autorităţile din ţara natală, pentru tentativă de omor, capturat în Italia

Un român căutat de şapte ani de autorităţile din ţara natală, pentru comiterea infracţiunii de omor, a fost capturat la Villa Literno, în Italia.

de Redactia Observator

la 26.03.2021, 22:00

Românul capturat în Italia are 24 de ani
Românul capturat în Italia ar urma să fie trimis în ţara natală - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Românul capturat în Italia are 24 de ani.
  • Românul capturat în Italia ar urma să fie trimis în ţara natală.

Românul de 24 de ani, identificat drept Valentin Cătălin Radu, era căutat de autorităţile din România încă din 2014, după ce a fost găsit vinovat pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Conform Ante Prima 24, românul se refugiase cu iubita lui în micuţul oraş italian care are doar puţin peste 10.000 de locuitori şi care se află în provincia Caserta, regiunea Campania.

Sursa amintită precizează că oamenii legii din Italia au obţinut doar în urmă cu câteva zile informaţii conform cărora românul s-ar fi stabilit în micuţul oraş italian pentru că ar fi fost dat în urmărire internaţională de autorităţile din ţara natală.

Românul din Italia ar urma să fie extrădat în ţara natală

Pentru a fi sigur că este vorba despre bărbatul căutat, oamenii legii au urmărit-o pe iubita acestuia, au identificat casa în care aceştia locuiesc, casă aflată într-o zonă mai greu accesibilă, au aşteptat ca tânăra să treacă de poarta casei şi au imobilizat-o. Apoi, carabinierii au pătruns în casă, forţând uşa, şi l-au prins pe românul de 24 de ani. Deşi acesta a oferit date de identificare false, oamenii legii au stabilit că este vorba, într-adevăr, despre bărbatul căutat încă din urmă cu şapte ani în România.

Românul din Italia a fost dat în urmărire internaţională în 2014, după ce a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Cu un an înainte, în 2013, pe când ar fi avut doar 16 ani, Valentin Cătălin Radu ar fi bătut crunt o altă persoană cu o bâtă de baseball. Acum, românul a fost condus în arest şi urmează să fie demarat procesul de extrădare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Român căutat de şapte ani de autorităţile din ţara natală, pentru tentativă de omor, capturat în Italia