Antena Meniu Search
x

La cinci luni de la moartea suspectă a unui român în Italia, patru persoane inculpate

Dumitru avea 29 de ani, o soţie, doi copii şi întreaga viaţă înainte însă, în iunie, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident de muncă produs în Italia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 13.11.2019, 16:08

Românul mort în Italia avea 29 de ani, soţie şi doi copii
Românul a murit strivit de tractorul pe care îl conducea - Tuscia Web

Dumitru avea 29 de ani, o soţie, doi copii şi întreaga viaţă înainte însă, în iunie, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident de muncă produs în Italia.

Sau cel puţin aşa s-a crezut iniţial, că românul a murit în urma unui accident de muncă.

Patru inculpaţi în legătură cu moartea unui român în Italia

Conform Tuscia Web, ancheta a scos la iveală faptul că Dumitru şi-a pierdut viaţa din cauza neglijenţei celor care l-au angajat.

Românul a murit după ce s-a prăbuşit cu un tractor într-o râpă de 60 de metri. El avea de strâns lemne dintr-o pădure şi a fost strivit de tractor în momentul în care a căzut în râpă.

Anchetatorii au scos la iveală faptul că românul nu avea nici cea mai mică pregătire pentru a utiliza un astfel de tractor.

Mai mult, angajatorul şi administratorul companiei ar fi insistat ca românul să lucreze, deci tocmai plouase, iar suprafaţa de lucru era extrem de periculoasă.

Nu în ultimul rând s-a stabilit că tractorul respectiv era utilizat pentru lucrări agricol, nu pentru a lucra în condiţii grele şi teren accidentat.

Alţi doi români au suferit răni grave în urma unor accidente de muncă

Angajatorul, un italian de 45 de ani, şi administratorul companiei, un macedonean de 42 de ani, au fost reţinuţi şi sunt acuzaţi în mod direct de moartea românului.

Alte două persoane sunt cercetate în stare de libertate în legătură cu acest caz.

De remarcat că nu este primul incident de acest gen în care un român are de suferit. Alţi doi muncitori români au suferit răni grave, în ultimii ani, după ce au fost puşi să lucreze în condiţii nepotrivite, fără o minimă pregătire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » La cinci luni de la moartea suspectă a unui român în Italia, patru persoane inculpate