Antena Meniu Search
x

O româncă a murit în Italia, după ce i-au trimis o ambulanţă fără medic. Georgeta s-a stins sub ochii voluntarilor, care n-au ştiut ce să-i facă

Caz scandalos în Italia, după ce o româncă de 46 de ani, a murit după ce ambulanţa trimisă la apartamentul său din Torino nu avea medic sau măcar un asistent medical, ci doar doi voluntari fără experienţă, care nu au ştiut ce să-i facă femeii. 

Caz scandalos în Italia, după ce o româncă de 46 de ani, a murit după ce ambulanţa trimisă la apartamentul său din Torino nu avea medic sau măcar un asistent medical, ci doar doi voluntari fără experienţă, care nu au ştiut ce să-i facă femeii. 

Este încă neclar ce s-a întâmplat în ziua de 21 iulie, într-un apartament din cartierul Borgo Vittoria, la etajul al nouălea al unui turn aflat în apropierea stadionului Allianz. 

Se ştie însă că o femeie de 46 de ani, româncă, s-a stins după ce o în prima salvare trimisă la apartamentul său se aflau doar voluntari neexperimentați. Salvarea cu medic, relatează torino.corriere.it, a venit mult prea târziu, când femeia deja murise. 

Procurorul Alessandro Aghemo a „identificat necesitatea de a efectua investigații tehnice pentru a determina cauza morții“, și a lansat o serie de teste pentru a verifica posibile erori comise de „persoanele care au îngrijit-o". 

Dovezile strânse de anchetatori arată că în prima ambulanță care a sosit la casa femeii nu au existat doctori sau asistente medicale, ci doar doi voluntari neexperimentați. 

Ulterior, gravitatea cazului a convins operatorii de la serviciul de urgenţă 118 sa trimită o a doua ambulanță, de data asta cu medi. Cea de-a doua salvare a ajuns după douăzeci de minute. Era însă prea târziu. Românca în vârstă de 46 de ani era deja în stop cardiorespirator. Încercările de a o resuscita au fost în zadar și medicul nu a putut face altceva decât să constate decesul.

Georgeta Toporas era româncă, dar locuia Torino de mulți ani. Locuia în Borgo Vittoria cu fiica sa și cu partenerul italian. Ea nu a avut niciodată probleme de sănătate și făcea sport regulat. Îi plăcea să facă plimbări lungi, adesea în munți.

Autopsia făcută în dimineaţa de 31 iulie nu ar fi permis să clarifice complet cauzele morții. Anomalia congenitală coronariană este însă o ipoteză. O examinare histologică va fi necesară înainte de a putea spune cu certitudine ce a ucis-o pe Georgeta Toporas.

Până atunci, ancheta continuă pentru a se constata dacă viața femeii ar fi putut fi salvată de cei care au ajuns cu ambulanța la domiciliul său. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » O româncă a murit în Italia, după ce i-au trimis o ambulanţă fără medic. Georgeta s-a stins sub ochii voluntarilor, care n-au ştiut ce să-i facă