Antena Meniu Search
x

Româncă găsită nevinovată în Spania, după ce s-a aruncat în gol cu bebelușul în brațe, din turnul castelului Denia

Românca avea 34 de ani atunci când și-a luat bebelușul în brațe și s-a aruncat în gol, de la zeci de metri înălțime, din turnul castelului Denia din Alicante. După aproape 4 ani de la incident, justiția din Spania a decis în procesul în care femeia era acuzată de tentativă de omor.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.05.2021, 22:45

Româncă găsită nevinovată în Spania, după ce s-a aruncat cu bebelușul în brațe, din turnul castelului Denia - 20minutos.es

Tânăra româncă, acum în vârstă de 38 de ani, care în 6 august 2017 s-a aruncat în gol de la aproximativ 70 de metri înălțime, din turnlul castelului Denia, ținându-și în brațe bebelușul de 7 luni, a fost achitată pentru infracțiunea de tentativă de omor, relatează publicația La Razon.

Procurorii ceruseră internarea femeii, timp de 20 de ani, într-un spital de psihiatrie.

Cu toate acestea, sentința dată de Secția a treia a aplicat dezincriminarea completă a româncei, pe fondul unei tulburări psihice, într-un eveniment care nu a dus la moartea mamei și a fiului ei, pentru că cei doi au căzut peste plasa de sârmă care acoperă stâncile din jurul castelului.

Drept urmare, instanța a decis internarea ambulatorie a femeii, mai ales că este deja monitorizată de secția de psihiatrie a spitalului din Denia, evoluția fiind una favorabilă.

În cazul în care femeia va abandona tratamentul sau va fi înregistrată o regresie a bolii, instanța va dispune decăderea absolută din drepturile părintești, din cauza unei boli mintale.

Românca fusese diagnosticată cu "tulburare depresivă majoră", înainte să comită gestul extrem

Sentința consideră dovedit faptul că, în zilele anterioare datei faptelor, 6 august 2017, inculpata fusese deja diagnosticată cu tulburare depresivă majoră. În plus, medicii legiști care au examinat-o și au depus mărturie la proces au considerat capacitățile cognitive ale femeii ca fiind "foarte alterate sau afectate", ceea ce înseamnă că nu a acționat prin voința sa.

Mai mult, experții au precizat că, în această situație, ea nu putea "să planifice, să execute sau să decidă un plan și ar fi putut acționa executând voința altcuiva sau la comanda vocilor pe care pretindea că le aude". 

Specialiștii au mai arătat că depresia de care suferea tânăra o făcea să aibă "o viziune distorsionată a realității, astfel că sinuciderea era singura soluție pentru ea de a părăsi această lume".

În sentință se mai precizează că femeia a declarat, în timpul procesului, că nu-și amintește nimic din ceea ce s-a întâmplat în acea zi. 

Mesaj de adio trimis soțului, înainte să se arunce în gol

De asemenea, instanța a reținut și faptul că femeia a făcut gestul respectiv, după ce i-ar fi trimis un mesaj telefonic de adio soțului ei - tatălui copilului. 

Ulterior, ea s-a aruncat în gol cu fiul ei, din turnul castelului, de la aproximativ 70 de metri înălțime. 

Din fericire, ambii au supraviețuit căderii, fiind prinși în plasa metalică ce previne alunecările de teren în castel. Femeia a suferit multiple leziuni la nivelul toracelui și capului, în timp ce bebeluşul a avut doar leziuni superficiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Româncă găsită nevinovată în Spania, după ce s-a aruncat în gol cu bebelușul în brațe, din turnul castelului Denia