Antena Meniu Search
x

Atenţionare MAE pentru românii care intră în Belgia

Autorităţile române au emis o atenţionare pentru românii care vor să meargă în Belgia, cerând vigilență crescută, în contextul epidemiei de coronavirus.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 13.07.2020, 20:14

Atenţionare pentru Belgia, emisă de MAE - Profimedia Images/Foto de arhivă
  • Atenţionare pentru persoanele care călătoresc în Belgia
  • MAE recomandă vigilenţă crescută

România este inclusă în zona portocalie, iar persoanelor care intră din România în Belgia li se recomandă vigilență crescută privind răspândirea COVID-19.

"Condițiile de intrare vizează clasificarea statelor de proveniență a persoanelor care doresc să intre în Regatul Belgiei, pe trei categorii: zona verde – fără măsuri speciale, zona portocalie – autoritățile belgiene pot stabili măsuri specifice (la acest moment se recomandă vigilență crescută) și zona roșie – carantină obligatorie și testare la intrarea pe teritoriul Belgiei. Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile belgiene, România a fost inclusă pe lista statelor din zona portocalie. Astfel, cetățenilor care intră din România în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesențială), începând cu data de 13 iulie a.c., li se recomandă vigilență crescută privind prevenirea și apariția unor simptome asociate infecției cu COVID-19", precizează MAE.

Totodată, MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Belgia consultarea informațiilor publicate pe site-ul autorităților belgiene - https://diplomatie.belgium.be/en.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040 și +32 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice +32(0)2 344 0854.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Atenţionare MAE pentru românii care intră în Belgia