Antena Meniu Search
x

Români despăgubiţi de statul italian, după ce au făcut luni de arest pe nedrept

Acuzaţi pe nedrept de tăinuire şi aflaţi în arest pentru aproximativ trei luni şi jumătate în Italia, doi români au fost despăgubiţi de statul italian la aproape un deceniu de la producerea incidentului respectiv.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 13.01.2020, 18:29

Românii au fost acuzaţi de tăinuire
Români au petrecut aproape trei luni şi jumătate în arest preventiv sau arest la domiciliu - Hepta

Acuzaţi pe nedrept de tăinuire şi aflaţi în arest pentru aproximativ trei luni şi jumătate în Italia, doi români au fost despăgubiţi de statul italian la aproape un deceniu de la producerea incidentului respectiv.

Ionuţ Bonculescu şi Dumitru Spiridon au fost reţinuţi în noiembrie 2011 şi s-au aflat în arest preventiv până în ianuarie 2012 şi în arest la domiciliu până în martie 2012.

Câţi bani încasează românii pentru că au stat în arest pe nedrept

Conform Foggia Today, întreaga poveste a luat start după ce un şofer de TIR a fost jefuit, sechestrat, deposedat de TIR şi abandonat pe un câmp.

Remorca TIR-ului a fost abandonată într-o zonă industrială, în apropiere de locul în care stăteau cei doi români.

Aşa au ajuns poliţiştii la cei doi români pe care i-au considerat principalii suspecţi, până în momentul în care magistraţii şi-au dat seama că totul este o eroare.

În cele din urmă românii au fost eliberaţi şi achitaţi, iar după aproape un deceniu de la producerea incidentului au primit şi despăgubiri.

S-a stabilit ca cei doi să primească câte 235 de euro pentru fiecare zi petrecută în arest preventiv şi câte 117 euro pentru zi petrecută în arest la domiciliu, astfel că fiecare dintre cei doi români încasează câte 17.598 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Români despăgubiţi de statul italian, după ce au făcut luni de arest pe nedrept