Antena Meniu Search
x

Grecia se pregătește să primească turiști. Românii, așteptați din 15 iunie

Litoralul românesc încearcă să-şi atragă turiştii. Dar nu suntem singurii care au nevoie de clienţi. Grecia tocmai a anunţat că va deschide sezonul estival, în mai puţin de o lună. O va face treptat, în două faze: de pe 15 iunie şi de la 1 iulie. Iar vestea şi mai bună este că românii sunt pe lista turiştilor care pot vizita insulele greceşti din 15 iunie. Căci există şi restricţii din acest punct de vedere. Iar reprezentanţii turismului grecesc ne asigură că au luat toate măsurile de siguranţă, pentru ca vacanţa pe litoralul elen să fie le fel ca până acum.

de Redactia Observator

la 22.05.2020, 14:06

Vezi și
  • Grecia se pregătește pentru sosirea turiștilor
  • Măsuri de siguranță pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2

Lista turiştilor "prioritari" a fost făcută în baza unor criterii epidemiologice, spun oficialii greci. Adică din 15 iunie vor putea vizita Grecia turişti din ţările care nu au au fost grav afectate de pandemia de coronavirus. Printre ele şi România. Iar între timp grecii se pregătesc.

Eleftherios Kyriakidis, primar ThassosThassos este o destinaţie turistică sigură. Restaurantele şi cafenelele se vor deschide săptămâna viitoare şi toate deciziile importante au fost luate după recomandările medicilor. Aşteptăm turiştii şi promitem vacanţe sigure şi fără probleme. După cum ştiţi, Thassos este o destinaţie pe care cei mai mulţi turişti români o preferă şi abia aşteptăm să vă vedem şi anul acesta. În primul rând, restaurantele şi cafenelele nu vor servi clienţii la capacitate maximă. Autorităţile din Thassos vor pune la dispoziţie mai mult spaţiu cafenelelor şi restaurantelor pentr a servi mai mulţi turişti, în siguranţă.​ Mesajul este că Thassos este o destinaţie turistică sigură şi aducem împreună siguranţa şi plăcerea.

Grecia a înregistrat foarte puţine cazuri de îmbolnăviri de Covid-19, iar asta o face una din cele mai sigure destinaţii europene în această vară.

Giorgios Stafylakis​, reprezentant E.O.T.Avem un plan de transport pentru oricine se va îmbolnăvi, dar, cum spuneam, nu cred că se va întâmpla asta, pentru că ne-am ocupat de tot, aşa cum trebuie şi singurul lucru asupra căruia vrea să atrag atenţia este responsabilitatea fiecăruia. [...] Cred că vara aceasta va fi uimitoare, va fi de neuitat. Veţi fi, vă veţi simţi în siguranţă!​ Suntem deschişi către prietenii români, ştiu că avem o relaţie de prietenie puternică ce datează de mii de ani.​

Aproximativ un milion de turişti români îşi petrec, în fiecare vară, concediile pe plajele greceşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Grecia se pregătește să primească turiști. Românii, așteptați din 15 iunie