Antena Meniu Search
x

Romani sclavi in Germania

Visul banilor s-a transformat in cosmarul sclaviei pentru multi romani plecati la munca in Germania. Ademeniti cu salarii pe care nici nu le-au visat, au ajuns sa traiasca de pe o zi pe alta. Iar pentru asta muncesc pana cad din picioare de oboseala

Vezi și

In mijlocul pustietatii, unde era o cazarma, locuiesc mai multe sute de muncitori care lucreaza la fabrica de carne Wiesenhof. Hotel sau inchisoare? Nu suntem siguri.

Inconjurata cu sarma ghimpata, la angajare, proprietatea le-a fost prezentata romanilor drept. hotel. Era, de fapt, un lagar. Reporterii germani au reusit, cu greu, sa filmeze una dintre camere. Cu pereti scorojiti si o carpa in loc de perdea. Programul, un infern. “Ne trezesc la ora doua noaptea din somn sa mergem sa muncim. Ne tin cate trei ore acolo dupa care ne trimit in camera. Apoi, ramanem doua ore acasa dupa care ne iau iar la munca. Este un sistem inuman”, au marturist oamenii.

O romanca de 30 de ani se teme sa isi dezvaluite identitatea. A fost racolata de una dintre zecile de firme cu care germanii colaboreaza in Romania. S-a lasat sedusa de bani. “Salariul este de 1200 de euro, cu transport, cazare si o masa pe zi asigurate”, a povestit ea.In Germania, visul s-a transformat in cosmar. In unele luni, femeia abia daca a primit 600 de euro. Iar in altele, nimic. Acum, vrea doar sa se intoarca acasa. Dar sefii i-au interzis insa sa isi ia concediu. “M-a intrebat seful: nu ti-e teama sa mergi sa vorbesti cu un avocat? Ti se poate intampla apoi sa mergi pe strada si sa te calce o masina”, a spus aceasta.

Sute de romani sunt in aceeasi situatie. Muncesc pana la epuizare pentru un salariu de cateva sute de euro. Pe care de multe ori nici nu-l primesc. Dupa ce documentarul a fost difuzat, autoritatile germane au declansat o ancheta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Romani sclavi in Germania