Antena Meniu Search
x

Video Români, "sclavi moderni" în Belgia: Oamenii nu au fost plătiţi pentru munca prestată şi ajunseseră să se hrănească doar cu merele recoltate

Aproape 40 de muncitori sezonieri români şi polonezi, de la o fermă pomicolă din Belgia, au fost nevoiţi să lucreze în condiţii calificate drept "sclavie modernă".  

de Redactia Observator

la 20.09.2022, 08:21

Vezi și

Aprecierea îi aparţine unui lider sindical belgian, care a semnalat situaţia presei şi procuraturii. Timp de două săptămâni, oamenii au muncit fără să fie plătiţi şi fără să li se dea altă hrană decât merele recoltate chiar de ei. 

Sclavi moderni

În plus, condiţiile de cazare erau "îngrozitoare", iar ferma nu a achitat nici contribuţia pentru asigurările sociale ale sezonierilor. 

Ca urmare, cei mai mulţi s-au întors în ţările de origine iar la fermă au rămas doar şapte lucrători, cărora nu li s-a precizat naţionalitatea. Cazul este anchetat de Parchetul Muncii din Belgia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Români, "sclavi moderni" în Belgia: Oamenii nu au fost plătiţi pentru munca prestată şi ajunseseră să se hrănească doar cu merele recoltate