Antena Meniu Search
x

Români solidari peste hotare

Şi românii din străinătate au ieşit în stradă. La Haga, în Olanda, 350 de oameni s-au adunat ca să aprindă lumânări în memoria victimelor dar şi ca să-şi arate susţinerea faţă de protestatarii din ţară

Vezi și

Şi românii din străinătate au ieşit în stradă. La Haga, în Olanda, 350 de oameni s-au adunat ca să aprindă lumânări în memoria victimelor dar şi ca să-şi arate susţinerea faţă de protestatarii din ţară. 

Au mers mai bine de 5 kilometri pe jos, în tăcere şi s-au oprit în faţa Ambasadei României. 

Demonstraţia a început în faţa gării din Haga, duminică, imediat după prânz. Rând pe rând, din trenuri au coborât grupuri de români, sosiţi din toate provinciile Olandei. Au plecat apoi toţi în marş. Au trecut pe lângă Palatul Păcii, unul dintre simbolurile oraşului şi s-au oprit în faţa Ambasadei României. Acolo, s-au rugat pentru victimele din Colectiv şi au lăsat mesaje în cartea de condoleanţe. Întreaga acţiune a fost organizată pe reţelele de socializare, unde câteva studente au creat un grup de susţinere a manifestanţilor din ţară.

Marşuri de solidaritate au avut loc chiar şi peste Ocean. La New York, peste 300 de români s-au adunat în Union Square, însoţiţi şi de prieteni americani, pentru a arăta că sunt alături de victimele de la Colectiv şi de familiile lor. A fost cea mai mare manifestare publică a românilor din metropola americană, în ultimii ani. Un miting de solidaritate a avut loc sâmbătă şi în faţa consulatului român din Milano.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Români solidari peste hotare