Antena Meniu Search
x

Români, trataţi ca nişte SCLAVI în Italia! Oamenii erau ținuți în conditii MIZERE, bătuți si amenințați zilnic. Zeci de ferme agricole, vizate de operațiunea "FREEDOM" (VIDEO)

O operațiune masivă a poliției din Italia în mai multe ferme suspectate ca foloseau sclavi, inclusiv cetațeni români, s-a incheiat cu arestarea a trei proprietari de ferme si denunțarea altor nouă persoane.

O operațiune masivă a poliției din Italia în mai multe ferme suspectate ca foloseau sclavi, inclusiv cetațeni români, s-a incheiat cu arestarea a trei proprietari de ferme si denunțarea altor nouă persoane.

Potrivit presei locale, operatiunea "Freedom" a durat o luna si a vizat 12 de ferme din nordul, centrul si sudul Italiei. In regiunea Ragusa, renumita pentru conditiile mizere in care muncesc cei care ajung la fermele de rosii, au fost arestati trei proprietari de ferme - Giuseppe La Terra (49 de ani) si fratii Emanuele si Massimo Giamblanco (48, respectiv 40 de ani).

Cei trei proprietari exploatau peste 120 de lucratori agricoli, dintre care 17 erau romani (12 femei), 41 din tari din Africa Centrala, 11 albanezi, 27 italieni, iar restul asiatici.

Pe acelaşi subiect

Potrivit site-ului www.lasicilia.it, inainte de venirea politistilor, oamenii care munceau la ferma celor doi frati arestati ar fi fost amenintati sa declare ca sunt platiti cu 50 de euro pentru opt ore de munca, desi in realitate primeau 2,5 euro pe ora, pentru 12 ore de munca.

Politistii au fost ingroziti de conditiile mizere in care traiau muncitorii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Români, trataţi ca nişte SCLAVI în Italia! Oamenii erau ținuți în conditii MIZERE, bătuți si amenințați zilnic. Zeci de ferme agricole, vizate de operațiunea "FREEDOM" (VIDEO)