Antena Meniu Search
x

România, din nou pe lista neagră a ruşilor. Un diplomat rus se laudă că numărul ţărilor ONU "controlate" de Occident s-a redus la 56

Un înalt diplomat rus la Naţiunile Unite se laudă că mai puțin de o treime dintre țările membre ONU condamnă alegerile prezindețiale din Rusia și arată cu degetul și spre România, potrivit TASS.

de Redactia Observator

la 17.03.2024, 21:02

România, din nou pe lista neagră a ruşilor. Un diplomat rus se laudă că numărul ţărilor ONU "controlate" de Occidident s-a redus la 56
România, din nou pe lista neagră a ruşilor. Un diplomat rus se laudă că numărul ţărilor ONU "controlate" de Occidident s-a redus la 56 - Profimedia Images

Mai puțin de o treime din statele membre ale ONU, 56 din 193, au semnat o declarație comună, condamnând alegerile prezidențiale din Rusia, a declarat prim-adjunctul Reprezentantului Permanent al Rusiei la Națiunile Unite, Dmitri Polianski.

"De-a lungul săptămânii, națiunile occidentale au sucit mâna tuturor membrilor ONU pentru a-i forța să semneze o declarație de condamnare a alegerilor din Rusia. Mulți s-au plâns de acest lucru. La final, au semnat 56 dintre cei 193 de membri ai ONU. Aceștia sunt cei care s-au păstrat pe pozițiile lor anti-ruse după începerea operațiunii militare speciale", a scris Dmitri Polianski pe canalul său Telegram.

"Lista neagră" a Rusiei

Pe lista neagră întocmită de Polianski se numără şi: Austria, Albania, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Germania, Georgia, Israel, Spania, Italia, Letonia, Lituania, Cipru, România, Slovacia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Finlanda, Franța, Croația, Muntenegru, Republica Cehă , Chile, Elveția și Suedia.

Potrivit lui Polianski rezoluția "anti-rusă" a Adunării Generale a ONU din aprilie 2022 a fost susținută de 143 de țări, care au luat acea decizie "la cald, neștiind ce se întâmplă".

"În general, sprijinul pentru regimul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în cadrul Națiunilor Unite s-a redus la Occidentul colectiv și la sateliții săi marionete. Ei nu au unde să se retragă. Deci, când vezi cifrele oricărui vot anti-rus la Adunarea Generală a ONU, puteți scădea cu ușurință 56 pentru a vedea numărul celor care au reușit să reziste la presiunea Occidentului", a declarat Polianski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » România, din nou pe lista neagră a ruşilor. Un diplomat rus se laudă că numărul ţărilor ONU "controlate" de Occident s-a redus la 56