Antena Meniu Search
x

"România va ajunge în coşul de gunoi al istoriei". Moscova reacţionează dur după ce România nu permite delegaţiei ruse participarea la Adunarea Parlamentară a OSCE

Autorităţile române nu permit participarea delegaţiilor Rusiei şi Belarusului la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, care se va desfăşura în România, între 29 iunie şi 3 iulie, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE). ”Decizia părţii române se bazează pe poziţia cunoscută şi consecventă a României în raport cu Federaţia Rusă, în contextul războiului de agresiune în curs împotriva Ucrainei”, afirmă purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip.

de Redactia Observator

la 20.06.2024 , 21:35

"România va ajunge în coşul de gunoi al istoriei". Moscova reacţionează dur după ce România nu permite delegaţiei ruse participarea la Adunarea Parlamentară a OSCE
- Profimedia - imagine ilustrativă

În acest context, parlamentarii ruşi vor să-şi suspende calitatea de membri în Adunarea Parlamentară a OSCE, informează pravda.ru. Comisia Dumei de Stat pentru Afaceri Internaţionale a pregătit un proiect de rezoluţie privind retragerea Rusiei din această organizaţie. Acesta urmează să fie dezbătut pe 3 iulie.

Nici delegaţia Belarusului nu va primi vize

"Toți cei care ni se vor împotrivi astăzi vor fi duși de val în coșul de gunoi al istoriei", a declarat deputatul Piotr Tolstoi, președintele adjunct al Dumei de Stat şi diplomatul care a condus delegația rusă în Adunarea Parlamentară a OSCE. Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa este un organism format din 57 de state membre, fondat în 1991. În vara anului 2023, Adunarea Parlamentară a OSCE a clasificat în mod oficial Rusia drept sponsor al terorismului ca urmare a acţiunilor Grupului Wagner.

Articolul continuă după reclamă

”Autorităţile române au decis să nu permită participarea delegaţiei Federaţiei Ruse la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, desfăşurată în România în perioada 29 iunie – 3 iulie. Măsura va fi aplicată tuturor membrilor delegaţiei, parlamentari şi staff tehnic”, a anunţat, sâmbătă, Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE.

Potrivit sursei citate, aceeaşi măsură va viza şi delegaţia Republicii Belarus. ”Decizia părţii române se bazează pe poziţia cunoscută şi consecventă a României în raport cu Federaţia Rusă, în contextul războiului de agresiune în curs împotriva Ucrainei. De asemenea, o parte din membrii delegaţiei ruse la Adunarea Parlamentară a OSCE sunt vizaţi de măsuri restrictive la nivelul Uniunii Europene. Decizia vizează şi Belarus, susţinător al războiului declanşat de Federaţia Rusă”, a transmis Radu Filip.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Stiri externe » "România va ajunge în coşul de gunoi al istoriei". Moscova reacţionează dur după ce România nu permite delegaţiei ruse participarea la Adunarea Parlamentară a OSCE