Antena Meniu Search
x

Ron DeSantis i-a depășit pe Donald Trump și Joe Biden în sondaje. Situație electorală incertă în SUA

Preşedintele SUA, Joseph Biden, este favorit în faţa fostului preşedinte Donald Trump în eventualitatea întâlnirii în scrutinul prezidenţial din 2024, dar actualul lider de la Casa Albă este devansat de guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, deşi situaţia electorală rămâne incertă, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 30.03.2023, 08:03

Ron DeSantis și Donald Trump
Ron DeSantis i-a depășit pe Donald Trump și Joe Biden în sondaje. Situație electorală incertă în SUA - Profimedia Images (arhivă)

Preşedintele Biden, membru al Partidului Democrat, este creditat cu un avans de 2% (48% faţă de 46%) în cazul în care va candida împotriva lui Donald Trump, politician republican, în scrutinul prezidenţial din 2024, potrivit unui sondaj efectuat de Universitatea Quinnipiac şi citat de agenţia Bloomberg.

În schimb, Biden ar fi devansat la aceeaşi diferenţă (2%) de Ron DeSantis. Guvernatorul statului Florida nu a anunţat deocamdată dacă se va înscrie în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024.

Alegătorii independenţi tind să îl prefere pe republicanul Ron DeSantis, guvernatorul Floridei

Diferenţa în preferinţele electorale provine din faptul că alegătorii independenţi tind să îl prefere pe Ron DeSantis. Datele sondajului reflectă situaţia din acest moment, înaintea stabilirii candidatului Partidului Republican. Donald Trump rămâne favorit, cu un avans de 47% la 33%, în eventuala cursă cu Ron DeSantis pentru desemnarea candidatului republican, conform sondajului.

Pe acelaşi subiect

Dar, în contextul în care Donald Trump este vizat de mai multe investigaţii şi este criticat pentru rezultatele sub aşteptări obţinute de Partidul Republican în scrutinul parlamentar intermediar din 2022, apar semne de întrebare asupra capacităţii de a atrage suficiente voturi din partea alegătorilor independenţi şi din circumscripţiile electorale din suburbii, astfel încât să câştige scrutinul prezidenţial din 2024.

În potenţiala cursă internă din Partidul Republican, fostul vicepreşedinte Mike Pence, care analizează posibilitatea candidaturii, este creditat cu 5%, iar Nikki Haley, fost guvernator al statului Carolina de Sud şi fost ambasador american la ONU, este la nivelul de 4%.

"Oare este în derivă gălăgioasa relansare politică a lui Trump? În niciun caz. DeSantis pare să stagneze, iar numeroşii doritori şi potenţiali candidaţi abia dacă se menţin la suprafaţă", a comentat Tim Malloy, expert al Universităţii Quinnipiac specializat în evaluarea sondajelor de opinie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ron DeSantis i-a depășit pe Donald Trump și Joe Biden în sondaje. Situație electorală incertă în SUA