Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al sportului: "Este posibil ca Openul Francez sa fie amânat pentru al doilea an"

Ministrul francez al sportului, Roxana Mărăcineanu, a declarat ca este posibil ca Turneul Roland Garros sa fie amânat pentru al doilea an, pe fondul crizei provocate de COVID-19.

de Redactia Observator

la 04.04.2021 , 14:24

Openul Francez ar putea fi amânat din nou, anunţă ministrul Roxana Mărăcineanu - Profi Media

Turneul Roland Garros ar putea fi amânat

Franța a intrat sâmbătă într-un al treilea blocaj la nivel național pentru a opri răspândirea coronavirusului, deși sporturile profesionale au fost în mare parte scutite de aceste restricţii. O excepție este cursa de o zi Paris-Roubaix de ciclism, care a fost amânată de la slotul inițial din 11 aprilie.

Openul Francez, care anul trecut a fost amânat cu patru luni și a avut loc în fața unei mulțimi limitate, urmează să înceapă anul acesta pe 23 mai. "Suntem în discuție cu ei (Federația Franceză de Tenis, care organizează evenimentul) pentru a vedea dacă ar trebui să schimbăm data pentru a coincide cu o posibilă reluare a tuturor sporturilor și a evenimentelor majore", a spus Roxana Mărăcineanu la radio France Info, citat de Reuters.

Articolul continuă după reclamă

"Astăzi, deși sportul de nivel înalt a fost păstrat, încercăm să limităm riscurile de răspândire a virusului în sporturile profesionale", a precizat ministrul Mărăcineanu.

Președintele Emmanuel Macron a declarat miercuri că se așteaptă să redeschidă țara la mijlocul lunii mai. Directorul general al Federației Franceze de Tenis, Gilles Moreton, a declarat la începutul acestei săptămâni că nu-și poate imagina anularea turneului de Grand Slam.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al sportului: "Este posibil ca Openul Francez sa fie amânat pentru al doilea an"