Antena Meniu Search
x

Rușii îi oferă vaccinul Sputnik-V lui Donald Trump, infectat cu SARS-CoV-2

Rușii sar în ajutorul lui Donald Trump, depistat pozitiv cu Covid-19. Potrivit Mediafax, șeful Institutului Gamaleya este dispus să îl vaccineze pe liderul de la Casa Albă cu Sputnik-V, vaccinul rusesc aflat într-o fază avansată de testare.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 02.10.2020, 19:59

Donald Trump, la dezbaterea cu democratul Joe Biden
Președintele american Donald Trump, ținând în mână o mască în timpul dezbaterii cu democratul Joe Biden, 29 septembrie 2020 - UPI via Profimedia Images
  • Rușii sunt dispuși să-l vaccineze pe Trump, dacă americanii "îşi vor întoarce oficial faţa către autorităţile din Rusia"
  • Președintele american și Prima Doamnă s-au infectat și au simptome ușoare

Anunțul a fost făcut de șeful Institutului Gamaleya, cel care dezvoltă vaccinul rusesc. "Dacă îşi vor întoarce oficial faţa către autorităţile din Rusia, îi vom putea ajuta", a spus Alexander Gintsburg.

Vaccinul, care a primit numele după satelitul sovietic care a ajuns în spaţiu în 1957, este în faza a treia de testare. Acesta lucru s-a datorat intervenţiei lui Vladimir Putin.

Până pe 11 august, când a fost anunţat de preşedintele rus, vaccinul Sputnik-V era unul dintre multele proiecte din întreaga lume. A primit însă aprobare după teste pe 80 de persoane, ]n special personal militar. Acum a ajuns şi în afara ţării, în Belarus. Până la finalul lunii octombrie va fi publicat un raport parţial după faza a treia de testare.

Potrivit New York Times, sunt 11 vaccinuri ajunse în această fază, însă doar cinci sunt aprobate pentru a fi folosite limitat. Unul dintre vaccinuri este cel rusesc, iar celelalte sunt la instituții din China.

Donald Trump și Melania au Covid-19. Liderul SUA are simptome ușoare

Președintele Statele Unite are simptome ușoare, de răceală, după ce s-a infectat cu SARS-CoC-2, anunță News York Times, potrivitul unor surse apropiate cuplului prezidențial.

Vicepreședintele Mike Pence și alți oficiali americani de rang înalt au fost testați, rezultatul fiind negativ.

Donald Trump și Melania au intrat în izolare, iar toate evenimentele la care urmau să participe în perioada următoare au fost anulate. Liderul de la Casa Albă are 74 de ani și se află în grupa de risc.

Medicii se tem că ar putea face o formă gravă a bolii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rușii îi oferă vaccinul Sputnik-V lui Donald Trump, infectat cu SARS-CoV-2