Antena Meniu Search
x

Video Rusia a anunţat că blochează Twitter, dacă nu va lua măsuri în 30 de zile, pentru eliminarea conținutului interzis

Autoritățile ruse au declarat marți că vor bloca Twitter într-o lună dacă platforma de socializare nu va lua măsuri pentru eliminarea conținutului interzis, o mișcare care intensifică distanța dintre guvernul rus și platformele de socializare.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 16.03.2021, 18:12

Twitter trebuie să şteargă conţinut ilegal, susţin autorităţile ruseşti
Rusia ar putea bloca Twitter în 30 de zile, dacă nu se supune condiţiilor impuse de autoritatea ruseasca de reglementare - Profi Media

Twitter ar putea fi interzis în Rusia

Roskomnadzor, autoritatea de supraveghere în comunicaţii din Rusia, a anunțat săptămâna trecută că încetinește viteza de încărcare a fotografiilor și videoclipurilor pe Twitter din cauza presupusului eșec de a elimina conținut care încurajează sinuciderea în rândul copiilor și informații despre droguri și pornografie infantilă.

Agenția a declarat că Twitter nu a reușit să elimine mai mult de 3.000 de postări cu conținut interzis, inclusiv peste 2.500 de postări care încurajează sinuciderea în rândul minorilor. Platforma a răspuns subliniind politica sa de toleranță zero pentru exploatarea sexuală a copiilor, promovarea sinuciderii și vânzarea de droguri.

Marți, șeful adjunct al Roskomnadzor, Vadim Subbotin, a susținut că Twitter încă nu se conformează cerințelor autorităților ruse. "Twitter nu reacționează la solicitările noastre în mod corespunzător și, dacă lucrurile merg așa, într-o lună va fi blocat", a declarat Subbotin agenției de știri Interfax. Twitter nu a răspuns imediat la o solicitare pentru comentarii.

Autoritățile ruse au criticat platformele de socializare, care ar fi fost folosite pentru a scoate zeci de mii de oameni în stradă în toată Rusia în acest an pentru a cere eliberarea liderului opoziției ruse Alexei Navalny. Valul demonstrațiilor a fost cel mai mare din ultimii ani și a reprezentat o provocare majoră pentru Kremlin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Rusia a anunţat că blochează Twitter, dacă nu va lua măsuri în 30 de zile, pentru eliminarea conținutului interzis