Antena Meniu Search
x

Video Rusia a autorizat primul vaccin anti-COVID din lume pentru animale. Imunitatea durează șase luni

Rusia a autorizat primul vaccin anti-COVID din lume pentru animale. Serul se numeşte Carnivac-Cov, iar rezultatele testelor clinice începute încă din luna octombrie au arătat că vaccinul este sigur şi că produce anticorpi în 100% din cazuri.

de Redactia Observator

la 01.04.2021, 14:31

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Cercetătorii ruşi susţin că vaccinul este la fel eficient şi în faţa noilor tulpini şi că imunitatea durează şase luni. Serul a fost testat atât pe câini şi pisici, dar şi pe vulpi arctice, nurci şi alte specii de animale în rândul cărora s-au înregistrat infecţii. Producţia în masă a vaccinului va începe din această lună.

"Potrivit oamenilor de știință ruși, utilizarea vaccinului poate preveni alte mutații ale virusului", a declarat un oficial, adăugând că mai multe firme din Grecia, Polonia și Austria intenționează deja să cumpere vaccinul.

Constantin Savencov, directorul adjunct al Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Rusia, a adăugat că și companii din SUA, Canada și Singapore au „prezentat interes” pentru tratament. 

Rusia a fost prima țară din lume care a aprobat un vaccin împotriva coronavirusului, deși lansarea sa timpurie, înainte de finalizarea studiilor din faza a III-a a fost criticată la nivel global. Cu toate acestea, potrivit analizelor, vaccinul rusesc a prezentat o eficiență de 91,6% împotriva virusului SARS-CoV-2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Rusia a autorizat primul vaccin anti-COVID din lume pentru animale. Imunitatea durează șase luni