Antena Meniu Search
x

Rusia acuză Ucraina că a atacat oraşul rusesc Taganrog cu o rachetă S-200 modificată. Urmările exploziei din Rostov

Ucraina a atacat oraşul Taganrog din Rostov, la graniţa cu Rusia, cu o rachetă S-200 modificată, acuză Ministerul Apărării de la Moscova. Potrivit ruşilor, racheta a fost interceptată în aer, dar resturile au avariat mai multe clădiri şi s-au înregistrat răniţi în rândul civililor.

de Redactia Observator

la 28.07.2023, 17:47

O explozie puternică a avut loc vineri în sud-vestul Rusiei, în apropierea frontierei cu Ucraina. Ministerul rus al Apărării acuză Ucraina că a lansat o rachetă S-200 modificată asupra localităţii Taganrog, din regiunea Rostov-pe-Don, la doar 45 de kilometri de frontiera Rusiei cu Ucraina.

Moscova susţine că a doborât racheta, dar imaginile difuzate de canalele ruseşti de Telegram par să indice o explozie puternică.

Cel puţin 15 persoane au fost rănite în deflagraţie, conform unui bilanţ preliminar raportat de autorităţile ruse.

Şi guvernatorul regional, Vasili Golubev, a sugerat că explozia este rezultatul unui atac cu rachetă, în contextul în care localitatea se află aproape de frontul din sud-estul Ucrainei.

Pe acelaşi subiect

Explozia s-a produs la muzeul de artă din Taganrog, peretele, acoperișul, garajele și anexele acestuia au fost distruse, a spus guvernatorul din Rostov. Mai multe ferestre de la o clădire vecină au fost sparte iar 9 persoane au fost duse la spitale, în stare moderată și ușoară, a mai menționat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Rusia acuză Ucraina că a atacat oraşul rusesc Taganrog cu o rachetă S-200 modificată. Urmările exploziei din Rostov