Antena Meniu Search
x

Ucrainenii au atacat cu rachete ATACMS baza Belbek din Crimeea. Explozii și incendii în Sevastopol. Ruşii susţin că au distrus 10 rachete

Război Ucraina. Ucrainenii au atacat în cursul nopţii aerodromul militar Belbek, de lângă Sevastopol, Crimeea. Ministerul Apărării rus susţine că forţele sale aeriene au distrus 10 rachete cu rază lungă de acţiune de tip ATACMS lansate de armata ucraineană. În oraș s-au auzit explozii, iar incendiile încă mai ard în apropierea aerodromului militar Belbek, au declarat localnicii pentru canalul rusesc de Telegram Astra.

de Redactia Observator

la 15.05.2024 , 10:42

Ucrainenii au atacat cu rachete ATACMS baza militară rusă Belbek din Crimeea. Ruşii susţin că au distrus 10 rachete
Ucrainenii au atacat cu rachete ATACMS baza militară rusă Belbek din Crimeea. Ruşii susţin că au distrus 10 rachete - Telegram

Orașul Sevastopol a fost atacat masiv cu rachete. Presa rusă şi canalele de Telegram relatează despre explozii și incendii. Autoritățile ruse confirmă că ucrainenii au atacat aerodromul militar Belbek, de lângă Sevastopol, dar susțin că au interceptat toate rachetele lansate de ucraineni.

Ministerul de la Moscova nu a precizat în comunicatul său publicat de Telegram dacă au existat pagube în urma atacului, însă guvernatorul oraşului Sevastopol din Crimeea, Mihail Razvojaev, a declarat că resturi de rachetă au căzut într-o zonă rezidenţială.

Canalul ucrainean de Telegram "Crimean Wind" a relatat că imaginile din satelit arată trei incendii la aerodromul Belbek, în zona pistei și a zonelor de parcare a aeronavelor. Canalul publică totodată şi filmări cu un incendiu, care nu sunt însă foarte clare. 

Articolul continuă după reclamă
Pe acelaşi subiect

Explozii și incendii în Sevastopol, Crimeea

Potrivit primelor informaţii, nu au existat răniţi în urma atacului, a precizat Razvojaev pe Telegram. Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea în urmă cu 10 ani, provocând condamnarea aliaţilor occidentali ai Kievului. Rusia a afirmat recent, fără a oferi dovezi, că Ucraina a început să folosească sisteme de rachete tactice (ATACMS) furnizate de SUA.

Un oficial american a declarat marţi că ATACMS şi interceptorii de apărare aeriană aprobate de preşedintele Joe Biden pe 24 aprilie au ajuns deja la forţele ucrainene. Ministerul Apărării rus a anunţat, de asemenea, că nouă drone de atac lansate de Ucraina au fost distruse deasupra regiunii Belgorod. Totodată cinci drone de atac au fost distruse deasupra regiunii ruse Kursk şi trei deasupra regiunii Briansk, a precizat ministerul rus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Stiri externe » Ucrainenii au atacat cu rachete ATACMS baza Belbek din Crimeea. Explozii și incendii în Sevastopol. Ruşii susţin că au distrus 10 rachete