Antena Meniu Search
x

Rusia avertizează că orice accesare ilegală a sateliţilor săi va fi considerată drept o justificare pentru război

Rusia va considera orice accesare ilegală a sateliţilor săi drept o justificare pentru război, a anunţat miercuri directorul Agenţiei spaţiale ruse (Roskosmos), Dmitri Rogozin, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

De Redactia Observator la 02.03.2022, 15:38
Rusia avertizează că orice accesare ilegală a sateliţilor săi va fi considerată drept o justificare pentru război
- Profimedia

Rogozin a dezminţit informaţiile apărute în media potrivit cărora centrele de control al sateliţilor din Rusia ar fi fost piratate în contextul invaziei militare ruse în Ucraina şi a avertizat cu privire la orice încercări de a face acest lucru, a relatat agenţia de presă rusă Interfax.

Şeful Roskosmos a adăugat că agenţia pe care a conduce doreşte ca firma specializată în tehnologii avansate OneWeb, ce are sediul în Marea Britanie, să furnizeze garanţii că sateliţii săi nu vor fi utilizaţi împotriva Rusiei. În absenţa acestor garanţii, Rusia va anula preconizata lansare, la 4 martie, a 36 de sateliţi OneWeb de la centrul spaţial Baikonur, aflat în Kazahstan, fără a plăti compensaţii firmei britanice, a subliniat Dmitri Rogozin.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Rusia avertizează că orice accesare ilegală a sateliţilor săi va fi considerată drept o justificare pentru război