Antena Meniu Search
x

Rusia cere ajutorul UE pentru producerea vaccinului Sputnik V. Merkel: Fiecare vaccin este binevenit dacă este recomandat de EMA

Europa ar putea oferi capacitate de producţie pentru vaccinul rus Sputnik V împotriva Covid-19, a declarat miercuri ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, relatează DPA.

De Iulia Iancu la 04.02.2021, 09:50
Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Ruşii au cerut un astfel de sprijin şi ideea este luată în considerare în Germania şi Europa, a spus Spahn în timpul unei conferinţe online organizate de publicaţiile Tagesspiegel, Zeit, Handelsblatt şi Wirtschaftswoche.

"Am putea oferi sprijin pentru producerea unui vaccin care nu este încă sau chiar deloc aprobat în Europa", a adăugat ministrul.

Spahn a spus că orice vaccin care a fost eficient în combaterea pandemiei şi s-a dovedit a fi sigur este binevenit. "Depinde pur şi simplu de autoritatea de reglementare să ia în considerare în ce măsură acest lucru este valabil şi în cazul Sputnik V", a adăugat el.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat în cadrul unui interviu că "fiecare vaccin este binevenit în UE cu condiția să fie recomandat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA)".

Oficialii de la Moscova au declarat că o cerere de aprobare a fost admisă la Agenţia Europeană pentru Medicamente în ianuarie.

Vaccinul dezvoltat de Rusia s-a dovedit a fi eficient 91,6% împotriva Covid-19, potrivit unui studiu publicat marţi în revista medicală The Lancet.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că studiul publicaţiei este "foarte important", adăugând că acesta "a confirmat că înregistrarea accelerată a vaccinului în Rusia este justificată”.

"Numărul de ţări care înregistrează acest vaccin creşte în fiecare zi. Ne propunem să stabilim producţia vaccinului în străinătate cât mai curând posibil", a spus Peskov, potrivit agenţiei TASS, potrivit News.ro.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Rusia cere ajutorul UE pentru producerea vaccinului Sputnik V. Merkel: Fiecare vaccin este binevenit dacă este recomandat de EMA