Antena Meniu Search
x

Rusia cere ajutorul UE pentru producerea vaccinului Sputnik V. Merkel: Fiecare vaccin este binevenit dacă este recomandat de EMA

Europa ar putea oferi capacitate de producţie pentru vaccinul rus Sputnik V împotriva Covid-19, a declarat miercuri ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, relatează DPA.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 04.02.2021, 09:50

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Ruşii au cerut un astfel de sprijin şi ideea este luată în considerare în Germania şi Europa, a spus Spahn în timpul unei conferinţe online organizate de publicaţiile Tagesspiegel, Zeit, Handelsblatt şi Wirtschaftswoche.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Spahn a spus că orice vaccin care a fost eficient în combaterea pandemiei şi s-a dovedit a fi sigur este binevenit. "Depinde pur şi simplu de autoritatea de reglementare să ia în considerare în ce măsură acest lucru este valabil şi în cazul Sputnik V", a adăugat el.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat în cadrul unui interviu că "fiecare vaccin este binevenit în UE cu condiția să fie recomandat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA)".

Oficialii de la Moscova au declarat că o cerere de aprobare a fost admisă la Agenţia Europeană pentru Medicamente în ianuarie.

Vaccinul dezvoltat de Rusia s-a dovedit a fi eficient 91,6% împotriva Covid-19, potrivit unui studiu publicat marţi în revista medicală The Lancet.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că studiul publicaţiei este "foarte important", adăugând că acesta "a confirmat că înregistrarea accelerată a vaccinului în Rusia este justificată”.

"Numărul de ţări care înregistrează acest vaccin creşte în fiecare zi. Ne propunem să stabilim producţia vaccinului în străinătate cât mai curând posibil", a spus Peskov, potrivit agenţiei TASS, potrivit News.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Rusia cere ajutorul UE pentru producerea vaccinului Sputnik V. Merkel: Fiecare vaccin este binevenit dacă este recomandat de EMA