Meniu
Search
x

Rusia ar fi exersat scufundarea unui portavion lângă Hawaii - VIDEO

Ministrul rus al Apărării a anunțat că a scufundat un portavion, în cadrul unui exercițiu militar în apropiere de Hawaii, acțiune care a alarmat autoritățile americane. Cel puțin 20 de nave de război, submarine și avioane militare iau parte la cel mai mare exercițiu militar de la Războiul Rece încoace. 

De Redactia Observator la 23.06.2021, 16:39

Rusia a anunțat că exercițiile se desfășoară la o distanță de aproape 500 de kilometri de coasta hawaiană, scrie Daily Mail, însă, potrivit unor imagini din satelit, flota rusească pare mult mai aproape, la o distanță de aproximativ 60 de kilometri de coasta statului american.

Acțiunile Rusiei i-au alarmat pe oficialii de la Pentagon. Pe 14 și 18 iunie, SUA a lansat avioane F-22 ca răspuns la bombardierele rusești. 

Rusia a organizat un amplu exercițiu militar, în care două nave de război, aflate la o distanță de aproape 400 de kilometri una de cealaltă, trebuiau să detecteze și să contracareze atacurile cu rachete le unui portavion inamic, a anunțat ministrul rus al Apărării. 

Atacul simulat a fost efectuat atât de pe navele de război cât și din aer, deși nu este clar ce aeronave au fost folosite în acest exercițiu. Pe lângă Tu-142MZ și Mig-31BM, Rusia a mai adăugat că au participat și elicoptere de salvare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Rusia ar fi exersat scufundarea unui portavion lângă Hawaii - VIDEO