Antena Meniu Search
x

Rusia, gata să dispună mobilizarea a 500.000 de recruți în ianuarie. Putin nu are intenția de a pune capăt războiului

Serviciile de informații ale Kievului anunță că Rusia urmează să ordone mobilizarea a 500.000 de noi recruți în ianuarie, pe lângă cei 300.000 pe care i-a adunat octombrie, un alt semn că Vladimir Putin nu are intenția de a pune capăt războiului. Vadim Skibitski, adjunctul șefului serviciilor de informații militare din Ucraina, a declarat că recruții ar urma să lupte în primăvara și vara în operațiunile din est și sud, notează The Guardian.

de Redactia Observator

la 09.01.2023, 12:38

Recruți ruși în timpul instrucției
Rusia pregăteşte o nouă mobilizare parţială. Ucrainenii susțin că Putin vrea să recruteze jumătate de milion de soldați - Profimedia

Rusia a negat că pregătește un al doilea val de mobilizare, iar Putin a declarat luna trecută că este "inutil" să vorbească despre o astfel de acțiune, susținând că doar jumătate dintre cei deja mobilizați au fost trimiși în Ucraina. Oficialii ruși, inclusiv liderul de la Kremlin, au negat anterior planurile de a ordona o mobilizare înainte de a declara una parțială în luna septembrie.

Estimările ucrainene privind numărul de trupe care urmează să fie mobilizate sunt mai mari decât cele din septembrie, ceea ce s-a dovedit a fi foarte nepopular și a declanșat proteste în întreaga Rusie. Dacă estimarea se dovedește corectă, Moscova  aproape că și-a dublat forța de dinainte de război în câteva luni. Serviciile de informații militare ucrainene au anunțat că 280.000 de militari ruși au fost desfășurați în prezent împotriva Ucrainei.

Evoluția războiului depinde de numărul de trupe și echipamente 

În vară, șeful securității naționale din Ucraina, Oleksii Danilov, a declarat că un milion de ucraineni erau pregătiţi de luptă, deși este probabil ca doar o parte dintre aceştia să ajungă pe câmpul de luptă. Skibitski a declarat că Rusia va avea nevoie de aproximativ două luni pentru a pune la punct noile formațiuni militare, iar orice succes al Rusiei pe câmpul de luptă va depinde de cât de bine echipați și antrenați sunt noii recruţi. Evoluţia conflictului va depinde, de asemenea, de continuarea livrările de muniție și armament occidental către Kiev.

Oficialul ucrainean a spus că serviciile de informaţii se așteaptă ca următorul val de mobilizare să fie anunțat pe 15 ianuarie, după perioada de vacanță de iarnă din Rusia. Andrei Guruliov, un general rus în rezervă și deputat în Duma de Stat, a declarat miercuri că nu există "motive sau condiții" pentru ca Moscova să anunțe o a doua mobilizare în următoarele șase luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Rusia, gata să dispună mobilizarea a 500.000 de recruți în ianuarie. Putin nu are intenția de a pune capăt războiului