Antena Meniu Search
x

Galerie foto Rusia îşi suplimentează trupele în Belarus. Noi echipamente militare surprinse din satelit, aproape de graniţa cu Ucraina

Rusia continuă să mobilizeze trupele militare în apropierea graniţelor cu Ucraina. Mai multe imagini filmate din satelit ilustrează o nouă desfăşurare a peste 100 de vehicule militare şi zeci de corturi, amplasate în sudul Belarusului, în apropiere de graniţa cu Ucraina. Anunţul a fost făcut marţi de o companie privată americană.

de Redactia Observator

la 23.02.2022, 09:12

Pe lângă vehicule şi corturi a fost montat şi un nou spital de campanie la o garnizoană militară din vestul Rusiei, tot în apropiere de granița cu Ucraina, potrivit Reuters. Președintele rus Vladimir Putin a ordonat trupelor ruse să intre în estul Ucrainei şi a spus că cestea vor avea scopul de a menține pacea după ce Moscova a recunoscut regiunile separatiste Donețk și Lugansk ca independente.

Președintele american Joe Biden a răspuns marți prin impunerea de sancțiuni, numind mișcările militare ale Moscovei „începutul unei invazii ruse a Ucrainei”. Transportoare de echipamente grele, folosite pentru mutarea tancurilor, artileriei și alte echipamente grele, au fost văzute în apropierea graniței cu Ucraina în vestul Rusiei.

Occidentul pregăteşte sancţiuni dure pentru Rusia

Un război în Europa, nu departe de frontierele României, pare mai aproape ca oricând. Vladimir Putin a semnat aseară decretul care recunoaşte independenţa autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk, controlate de separatiştii din estul Ucrainei, și a primit acceptul Parlamentului de a trimite armata peste granițele Federației Ruse. În replică, UE a anunțat un prim pachet de sancțiuni, la fel ca și Statele Unite. Joe Biden a declarat că este dispus să înăsprească primele măsuri de constrângere, în funcție de deciziile lui Vladimir Putin.

După primele sancţiuni prudente, care vizau în special teritoriile separatiste pro-ruse din Ucraina, Casa Albă şi-a înăsprit marţi răspunsul împotriva Moscovei, dezvăluind noi sancţiuni care ţintesc în special sectorul bancar rus.

Casa Albă anunţase deja că intenţionează să impună noi restricţii comerciale şi economice în Doneţk şi Lugansk, cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei a căror independenţă a fost recunoscută, luni seară, de Vladimir Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Rusia îşi suplimentează trupele în Belarus. Noi echipamente militare surprinse din satelit, aproape de graniţa cu Ucraina