Antena Meniu Search
x

Rusia neagă că a furat WC-urile de pe trei nave ucrainiene, sechestrate timp ce un an

Rusia nu a luat echipament și nici WC-uri din cele trei nave ucrainiene pe care le-a sechestrat în urmă cu un an, a anunțat Serviciul Federal de Securitate (FSB).

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 21.11.2019, 18:08

Rusia nu a luat echipament și nici WC-uri de pe cele trei nave ucrainiene pe care le-a sechestrat în urmă cu un an, a anunțat Serviciul Federal de Securitate (FSB).

Șeful marinei din Ucraina a acuzat Rusia că a luat "lămpi, prize și toalete" din două nave militare de mici dimensiuni și un remorcher, sechestrate în luna noiembrie a anului trecut în strâmtoarea Kerci.

Președintele Volodimir Zelenski, însă, a anunțat că va cere înapoierea echipamentului lipsă, scrie themoscowtimes.com.

"Dacă Ucraina a reușit să ruineze vasele și echipamentul din băi când treceau de coasta Crimeii spre Oceac, aceasta este problema Ucrainei", au precizat oficialii FSB, citați de agenția Interfax.

Cele trei nave au fost sechestrate în luna noiembrie a anului trecut

De altfel, serviciul rus de informații a publicat un video în care cele trei vase sunt filmate în timpul predării către marinarii ucrainieni. Pe imagini s-ar observa toaletele intacte, pe una dintre nave.

Acum un an, Rusia a deschis focul și a rănit mai mulți marinari din Ucraina atunci când a sechestrat navele în strâmtoarea Kerci. Moscova a susținut la momentul respectiv că vasele au intrat ilegal în apele teritoriale rusești, situația negată de Kiev.

Marinarii ucrainieni au fost eliberați în urmă cu o lună, într-un schimb de prizonieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Rusia neagă că a furat WC-urile de pe trei nave ucrainiene, sechestrate timp ce un an