Antena Meniu Search
x

Rusia, pedepsită pentru anexarea Crimeei

Miliţia prorusă a ocupat în această dimineaţă sediul marinei ucrainene din Sevastopol. Asta după ce ieri preşedintele Vladimir Putin a semnat tratatul de aderare a peninsulei Crimeea şi a oraşului Sevastopol la Federaţia Rusă

Vezi și

 Însă, o dată cu sfidarea Occidentului, Rusia suportă şi consecinţele. După excluderea din G8, Federaţia Rusă a pierdut un contract în valoare de 1,2 miliarde de euro cu Franţa iar Marea Britanie a suspendat orice cooperare cu Moscova.

Aşa că Marea Britanie a întors spatele Moscovei. Oficialii englezi au blocat negocierile pentru Acordului de Cooperare Tehnică Militară. Au anulat şi un exerciţiu militar comun şi au suspendat toate vizitele militare de rang înalt. Nu este, însă, singura sancţiune primită de Rusia.

Ministrul francez de Externe a suspendat un contract în valoare de 1,2 miliarde de dolari cu Rusia, prin care Franţa se angaja să îi furnizeze un portavion de tip Mistral.

Deciziile vin la numai o zi după ce Putin a semnat documentul de anexare a Crimeei, în aplauzele Dumei de Stat. Preşedintele interimar al Ucrainei a avertizat că istoria se repetă şi l-a acuzat pe liderul de la Kremlin de fascism.

Armata ucraineană a mobilizat trupe la graniţa cu Crimeea. Aceste măsuri au fost luate după ce un soldat ucrainean a murit într-un atac dat de miliţii pro-ruse asupra unei baze a marinei, pe care, de altfel, au şi ocupat-o în această dimineaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Rusia, pedepsită pentru anexarea Crimeei