Rusia, pregătită să-l includă pe Navalnîi într-un schimb de prizonieri cu SUA. Condiţia: serviciile secrete americane să admită că este agentul lor

De Redactia Observator.
Publicat: 18.06.2021, 08:44.
Actualizat: 18.06.2021, 08:48

Autorităţile ruse iau în calcul extrădarea lui Aleksei Nalvanîi în SUA. Condiţia este însă că serviciile secrete din Statele Unite să recunoască faptul că opozantul rus este agentul lor.

Rusia, pregătită să-l includă pe Navalnîi într-un schimb de prizonieri cu SUA. Condiţia: serviciile secrete americane să admită că este agentul lor

Profimedia

La doar o zi după întrevederea de la Geneva dintre preşedintele american Joe Biden şi cel al Rusiei, Vladimir Putin, ies la iveală informaţii explozive. Secretarul general de presă de la Kremlin a declarat pentru postul de radio Ecoul Moscovei că autorităţile ruse nu ar spune nu unei includeri a lui Aleksei Navalnîi într-un schimb de prizonieri cu Statele Unite. Dar pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie îndeplintă o condiţie esenţială: serviciile secrete americane să admită că Navalnîi este "cetăţean american şi lucrează pentru Serviciile de Informaţii - sau, mai bine spus, acest fapt este confirmat de Statele Unite".

Dmitri Peskov, secretarul general de presă al Kremlinului, a mai precizat că subiectul "Navalnîi" nu a fost adus în discuţie de delegaţia americană la summit-ul de la Geneva.

Alexei Navalnîi, cel mai aprig critic al lui Putin, a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok, o otrăvire de care acuză Kremlinul şi FSB, o acuzaţie pe care Moscova o respinge.

Citește și:

El a fost condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de fraudă din 2014 pe care-l denunţă drept politic.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.