Antena Meniu Search
x

Rusia, pusă la colţ de Uniunea Europeană. Premierul eston: "Preţul oricăror paşi către Ucraina va fi mult prea mare"

Uniunea Europeană trebuie să explice Rusiei că va plăti un preţ mare dacă va acţiona împotriva Ucrainei, a declarat miercuri premierul eston Kaja Kallas pentru Reuters, îndemnând blocul comunitar să convină rapid asupra modalităţii de descurajare a Moscovei.

de Redactia Observator

la 25.11.2021, 07:38

Premierul Estoniei: UE trebuie să arate clar Rusiei că va plăti un preţ mare dacă va acţiona împotriva Ucrainei
Premierul Estoniei: UE trebuie să arate clar Rusiei că va plăti un preţ mare dacă va acţiona împotriva Ucrainei - Profimedia

Creşterea activităţii militare de ambele părţi urmează săptămânilor de tensiuni crescânde, care au mărit riscul de război între cei doi foşti vecini sovietici, chiar dacă Moscova neagă intenţia agresivă şi surse de informaţii occidentale au declarat pentru Reuters că nu văd ca fiind iminentă o invazie.

”Împărtăşim îngrijorarea cu privire la consolidarea armatei ruse în jurul graniţei cu Ucraina. Este, prin urmare, foarte important să fim clari, din partea europeană, că preţul oricăror paşi către Ucraina va fi atât de mare încât aceasta va acţiona ca un factor de descurajare şi va determina Rusia să reconsidere o astfel de acţiune”, a spus Kallas într-un interviu, după discuţii la Paris cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Premierul eston: Rusia va plăti un preţ mare dacă va acţiona împotriva Ucrainei

Ea a afirmat că există o fereastră îngustă pentru ca UE şi Statele Unite să convină asupra unui mijloc de descurajare comun, deoarece criza migranţilor de la graniţa dintre Belarus şi Polonia, lipsa actuală a unui guvern al Germaniei şi apropierea alegerilor prezidenţiale în Franţa ar putea fi ”furtuna perfectă” pentru ca preşedintele rus Vladimir Putin să testeze hotărârea UE. Potrivit news.ro, Kallas a spus că există încă o mulţime de instrumente disponibile privind sancţiunile care l-ar putea face pe Putin să se gândească de două ori.

Estonia are graniţă cu Rusia şi săptămâna trecută a convocat 1.700 de soldaţi rezervişti pentru un exerciţiu militar neanunţat care a inclus instalarea unei bariere de sârmă ghimpată de-a lungul a 40 km de graniţă cu Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rusia, pusă la colţ de Uniunea Europeană. Premierul eston: "Preţul oricăror paşi către Ucraina va fi mult prea mare"