Antena Meniu Search
x

Rusia susţine că a distrus sisteme S-300 livrate Ucrainei ''de o ţară europeană''. Slovacia neagă și acuză Moscova de ”minciuni”

Forţele armate ruse au distrus sisteme de rachete antiaeriene S-300 care i-au fost livrate Ucrainei de o ţară europeană, a anunţat luni Ministerul Apărării rus, informează Reuters. Slovacia neagă ”propaganda rusă”. Război Rusia - Ucraina, ziua 47 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 11.04.2022, 14:12

Vezi și

Potrivit ministerului de la Moscova, rachete Kalibr lansate duminică de Rusia dinspre mare au distrus patru sisteme S-300 care erau ascunse într-un hangar de la periferia oraşului ucrainean Dnipro. Slovacia neagă categoric propaganda rusă, potrivit căreia sistemul de apărare S-300 din Ucraina a fost distrus. Este un fake news. Confirmat oficial de Ucraina.” a scris duminică pe Twitter premierul slovac Eduard Heger.

Rusia susţine că 25 de militari ucraineni au fost de asemenea ucişi în atacul de duminucă. Ministerul Apărării rus nu specifică ce ţară europeană a trimis aceste sisteme S-300 Ucrainei. Duminică, Slovacia, care a donat un astfel de sistem Ucrainei, a negat că acesta a fost lovit. Potrivit Slovaciei, astfel de informaţii sunt minciuni ale Rusiei.

Duminică după-amiaza, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk (estul Ucrainei) a anunţat că aeroportul din Dnipro a fost bombardat din nou de armata rusă şi "complet distrus". Aeroportul mai fusese lovit pe 15 martie, când pista fusese distrusă şi terminalul avariat. Potrivit Ministerului Apărării rus, forţele militare ruse au doborât de asemenea două aparate ucrainene Su-25 lângă oraşul Izium şi au distrus două depozite de muniţii, dintre care unul se afla lângă oraşul Mikolaiv (Nikolaev) din sudul Ucrainei. 

S-300 este un sistem de rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune de producție sovietică și ulterior rusă. este considerat unul dintre cele mai puternice sisteme de apărare antiaerienă utilizate în prezent. Este folosit în principal în Asia și Europa de Est, inclusiv în trei țări membre NATO: Bulgaria, Grecia și Slovacia.

Slovacia care ar fi avut o singură baterie S-300 ( cu 4 lansatoare) a trimis sistemul în secret în Ucraina săptămâna trecută

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Rusia susţine că a distrus sisteme S-300 livrate Ucrainei ''de o ţară europeană''. Slovacia neagă și acuză Moscova de ”minciuni”