Antena Meniu Search
x

Video Ruşii au bombardat Odesa cu muniţie cu dispersie. "Castelul lui Harry Potter", distrus: studenţii de la Drept au trecut prin momente de groază

Război în Ucraina. Bombardament masiv al ruşilor în Odesa. O rachetă a lovit o clădire supranumită de localnici "castelul lui Harry Potter", care găzduiește Facultatea de Drept. Cel puțin cinci oameni au fost uciși și peste 30 au fost răniți. Între timp, Zelenski cere din nou ajutor aliaţilor, în timpul vizitei-surpriză a secretarului general al NATO la Kiev. În capitala Ucrainei a ajuns şi primul membru al familiei regale britanice. 

de Redactia Observator

la 30.04.2024, 21:35

Vezi și

Racheta, lansată de ruşi, a căzut pe "castelul lui Harry Potter". Flăcările uriaşe au cuprins rapid acoperişul de lemn al clădirii istorice de pe malul Mării Negre. Pompierii s-au chinuit ore în şir să stingă focul. Studenţii povestesc că geamurile şi uşile au fost spulberate, iar ei au scăpat miraculos de suflul exploziei. În atacul asupra Odesei, ruşii au folosit şi muniţie cu dispersie. Într-o filmare publicată de procuratura locală vedem cum proiectilele explodează într-o zonă rezidenţială din oraş. Fragmente de metal și resturi de rachetă s-au împrăştiat pe o rază de un kilometru şi jumătate.

Cele mai aprige lupte se dau acum pentru estul ţării, unde ruşii au străpuns linia frontului

Cel puţin 30 de oameni au ajuns în spital. Printre ei, o femeie însărcinată şi mai mulţi copii. "Mai mulţi copii au fost răniţi, o fetiţă de cinci ani este în stare gravă, a suferit răni  în zona pieptului, un adolescent de 16 ani este şi el în stare gravă", a declarat Oleh Kiper, şeful administraţiei militare regionale. Situaţia de pe front este tot mai dificilă pentru armata ucraineană. Lipsa de armament şi muniţie face tot mai dificilă respingerea bombardamentelor ruse.

Cele mai aprige lupte se dau acum pentru estul ţării, unde ruşii au străpuns linia frontului. În timpul vizitei-surpriză a secretarului general NATO, Zelenski a cerut din nou ajutorul aliaţilor. "Avem nevoie de rachete Patriot, obuze de artilerie de 155 mm, care să facă diferenţa pe front, arme cu rază de acţiune suficientă cât să distrugă armamentul ruşilor", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. "Aliaţii NATO nu au livrat ce au promis. Trebuie să înţelegem, când nu livrăm, când trimitem sprijinul cu întârziere, e o chestiune de viaţă şi de moarte", a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

La Kiev, a ajuns într-o vizită secretă şi primul membru al familiei regale britanice. Este vorba de ducesa de Edinburgh, cumnata regelui Charles. Ducesa Sophie a vizitat memorialul de la Bucha şi s-a întâlnit cu femeile abuzate sexual de soldaţii ruşi. Apoi, s-a întâlnit cu președintele Zelensky și cu prima doamnă, cărora le-a transmis un mesaj în numele Regelui Charles. În acest timp, Rusia ironizează sprijinul primit de Ucraina de la aliaţi. La Moscova a fost inaugurată o expoziţie cu echipamentele militare occidentale capturate de ruşi de pe frontul din Ucraina. Este vorba de de vehicule blindate americane, britanice, nemțești, franceze sau suedeze, inclusiv tancuri Abrams și Leopard. Vizitatorii spun că vizitează zilnic expoziţia, pentru că în fiecare zi sunt aduse noi echipamente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri externe » Ruşii au bombardat Odesa cu muniţie cu dispersie. "Castelul lui Harry Potter", distrus: studenţii de la Drept au trecut prin momente de groază