Antena Meniu Search
x

Video Ruşii au ras de pe faţa pământului oraşul Druzcovca: cratere adânci 5 metri lăsate de bombe, nicio casă nu mai e întreagă

Aliaţii lui Putin ameninţă România cu  atacuri cu rachete. Dmitri Rogozin acuză autorităţile române că nu permit oficialilor ruşi traversarea spaţiul aerian şi vorbeşte de represalii dure. Între timp, pe front, se dau bătălii aprige pentru Luhansk, unde ruşii transformă ultimele bastioane ucrainene în ruine.

de Redactia Observator

la 06.06.2022, 20:23

Vezi și

Sunt cele mai noi imagini cu luptele din Severodoneţk. Militarii Ucrainei încearcă cu disperare să respingă atacurile invadatorilor. Rușii avansează de săptămâni întregi într-un marș lent pentru cucerirea oraşului. Au reuşit să împingă şi să încercuiască forţele ucrainene în centrul industrial al oraşului. Prinşi la mijloc sunt mii de civili blocaţi în adăposturi, fără alimente şi apă. Tot în est, bombele ruşilor au ras de pe faţa pământului oraşul Druzcovca. Cratere adânci şi de cinci metri au apărut acolo unde au căzut obuzele şi nicio casă nu mai e întreagă. În regiunea Harkov, ruşii au bombardat locuinţe, cămine şi şcoli. Elevii unei şcoli au ţinut serbarea de sfârşit de an printre ruine.

Situaţie critică la Mariupol, cel mai mare oraş cucerit de ruşi

Situaţia e disperată şi în cel mai mare oraş cucerit de ruşi. La Mariupol, localnicii trebuie să se înregistreze pentru a primi apă de băut. Îşi primesc raţia o dată la două zile, în timp ce ruşii care controlează acum oraşul, risipesc tone de litri de apă pentru a stropi iarba verde din jurul instituţiilor publice. Pentru a-i motiva pe militari să continue lupta, dar şi pentru a-i decora pe eroi, Volodimir Zelenski a mers pentru a doua orară pe linia frontului,chiar acolo unde se dau acum lupte pe viaţă şi pe moarte pentru Ucraina. "Aveţi grijă de voi, este foarte, foarte important, căci fără oameni ca voi nu există pământul nostru. Glorie vouă şi Glorie Ucrainei!", a fost mesajul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Sunt încurajări care vin într-un moment critic pentru Ucraina. Vladimir Putin ameninţă că va bombarda infrastructura şi instituţiile publice, dacă Statele Unite va trimite Kievului, lansatoarele de rachete promise. "Toată această agitaţie cu privire la livrarea de armamente are, din punctul meu de vedere, un singur scop, să prelungească conflictul militar cât mai mult posibil. Ne vom folosi metodele de distrugere, şi avem destule, pentru a ataca aceste obiective pe care încă nu le-am atacat", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Dimitri Rogozin, şeful Agenţiei Spaţşiale ruse ameninţă direct România, Bulgaria şi Muntenegru, cu rachete care pot purta şi încărcătură nucleară si pot lovi tinte aflate la 18 mii de kilometri, pentru că avionul ministrului rus de externe nu ar fi primit drept de survol prin spaţiul aerian al acestor ţări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Ruşii au ras de pe faţa pământului oraşul Druzcovca: cratere adânci 5 metri lăsate de bombe, nicio casă nu mai e întreagă