Antena Meniu Search
x

Video Ruşii ţin Harkovul sub un asediu total. În lipsa ajutorului occidental, Ucraina se apără cum poate: "Forțele noastre au respins nouă atacuri"

Război în Ucraina. În timp ce ajutorul occidental pentru Kiev întârzie, trupele ruse fac progrese semnificative pe frontul din Ucraina. Soldaţii lui Putin au început o operaţiune ofensivă de-a lungul graniţei din nordul regiunii Harkov. În numai câteva ore ar fi reuşit să ocupe aproximativ 5 kilometri în interiorul teritoriului ucrainean. Atacul a fost însoţit de lovituri de artilerie asupra a 30 de localităţi. Din acest motiv, mii de localnici au fost obligaţi să-şi părăsească locuintele.

de Redactia Observator

la 11.05.2024 , 20:47

Rușii și-au intensificat atacurile în regiunea Harkov, au declarat, sâmbătă, autoritățile ucrainene. Armata ucraineană a arătat că au fost trimise întăriri în regiune pentru a ajuta la stabilizarea pozițiilor de apărare. Lupte grele au au loc sâmbătă într-o ofensivă a rușillor pentru ocuparea unor sate ucrainene din apropierea graniței cu Rusia. Armata rusă și-a intensificat atacurile în Harkov, a declarat guvernatorul regiunii.

Peste 2.500 de persoane din zona de frontieră au fost evacuate

"Inamicul continuă să preseze în nordul regiunii noastre. Forțele noastre au respins nouă atacuri", a declarat guvernatorul Oleh Syniehubov, citat de Reuters. Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că rușii au cucerit cinci sate de frontieră din regiunea Harkov. Pe de altă parte, Syniehubov a declarat că în toate cele cinci sate situate într-o zonă de trei până la cinci kilometri de granița cu Rusia încă au loc confruntări.

Vezi și

Armata ucraineană a declarat că au fost trimise întăriri în regiune pentru a ajuta la stabilizarea pozițiilor de apărare. Peste 2.500 de persoane din zona de frontieră au fost evacuate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cum se termină diseară meciul România - Olanda?
Observator » Stiri externe » Ruşii ţin Harkovul sub un asediu total. În lipsa ajutorului occidental, Ucraina se apără cum poate: "Forțele noastre au respins nouă atacuri"