Antena Meniu Search
x

S-a întâmplat MINUNEA! Obama şi Castro şi-au dat mâna

Preşedinţii cubanez Raul Castro şi american Barack Obama şi-au dat mâna vineri şi au participat împreună, pentru prima dată de la întreruperea relaţiilor între Statele Unite şi Cuba în 1961, la deschiderea lucrărilor Summitului Americilor, în Panama

Preşedinţii cubanez Raul Castro şi american Barack Obama şi-au dat mâna vineri şi au participat împreună, pentru prima dată de la întreruperea relaţiilor între Statele Unite şi Cuba în 1961, la deschiderea lucrărilor Summitului Americilor, în Panama. 

Cei doi şefi de stat au schimbat, de asemenea, câteva cuvinte înainte să participe la reuniune, a mai anunţat Bernadette Meehan, o purtătoare de cuvânt a Consiliului Naţional american pentru Securitate (NSC).

Cuba a fost invitată să participe pentru prima dată la acest summit regional.

"Prezenţa aici, astăzi, a preşedintelui Cubei Raul Castro încarnează o dorinţă exprimată de numeroase ţări din regiune", a declarat secretarul general al ONU Ban Ki-moon.

Castro a râs şi a discutat cu preşedintele panamez Juan Carlos Varela şi cu soţia acestuia, după care s-a alăturat celorlalţi lideri din regiune, aşezaţi pe trei rânduri, pentru o fotografie de familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » S-a întâmplat MINUNEA! Obama şi Castro şi-au dat mâna