Inedit sau nu!? S-a inventat alcoolul la plic
Şampania, vinul sau romul nu se vor mai vinde doar la sticlă, ci şi la plic. Asta pentru că o firmă din Statele Unite vrea să scoată pe piaţă alcoolul sub formă de pudră. Se dizolvă în apă, precum oranjada
Băutură la plic în loc de băutură la sticlă e propunerea aşa-numitului expert în vinuri. Inventatorul spune că transformă, practic, un shot de rom sau de tequilla în praf. Alcoolul la plic sau, altfel spus, alcoolul-pudră se numeşte "palcool" şi poate atinge concentraţii de până la 60%. Palcoolul tocmai a primit aprobarea autorităţii federale care decide ce produse au dreptul să iasă pe piaţă.
Pe site-ul producătorului sunt detalii despre cele mai potrivite amestecuri care pot pune în valoarea tăria la plic. Produsul a provocat însă un scandal imens în Statele Unite. Atât de mare încât reprezentanţii agenţiei care a dat undă verde alcoolului-praf au anunţat că aprobarea s-a dat din greşeală.
Acesta este motivul pentru care sunt şanse mici ca acesta să ajungă pe piaţă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰